Blog header image

een spannende tijd komt eraan!

Begin van de zwangerschap was erg onzeker. Daardoor nu pas 100% gerustgesteld als ons wondertje er is!

hallo allemaal! Dit is mijn eerste blog, ben er eerlijk gezegt nog niet echt helemaal in thuis! Graag wil ik mijn verhaal met jullie delen en misschien hebben jullie dan eventueel wat advies zodat ik de laatste 12 weken wat rustiger tegemoet kan!

In september kwamen we erachter dat ik zwanger ben van ons 2 de wondertje! Dolblij waren we totdat we de eerste termijn echo kregen. Er was een verdikte nekplooi te zien en vocht op plekken wat niet normaal was. Dus te horen gekregen dat de kans op een kindje met down syndroom groot was. Heel eerlijk het was even een shock maar al gauw waren we erover uit dat als het zo is dan vinden we daar ook weer een weg in! Toen gekozen voor de combinatietest om het allemaal uit te sluiten. Een dag voordat we vertrokken naar Amerika kreeg ik een verontrustend telefoontje van mijn verloskundige. Mijn bloed was niet goed en de chromosomen afwijking die te zien waren was nummer 13 en 18.. dus niet nummer 21 (Downsyndroom). Compleet in de war want tja nummer 13 en 18, in de buik levensvatbaar maar eenmaal geboren meteen kans op op overlijden of na een aantal maanden. Afgesproken dat er zsm een afspraak gemaakt zou worden in het VU maar wel pas na de vakantie. Dag na terugkomst moesten wij ons om 9 uur melden in het VU. Eerste instantie zouden we een bloedonderzoek doen maar de uitslag daarvan zou 2 weken duren en vlokkentest een paar werkdagen. Met dikke tranen lag ik daar voor de vlokkentest, gevoel dat door mij heen ging, onbeschrijfelijk! Anyway,  na paar dagen werd ik gebeld. Alles was goed!!!! Geen afwijkingen gevonden en wat ik stiekem al wist krijgen we weer een prachtige zoon! MAAR......nu de laatste 20 weken een hele omschakeling want tja, we hadden eerlijk gezegt al afscheid genomen van ons ongeboren kindje omdat ons duidelijk gezegt was dat het voor 85 tot 90% zeker was dat het NIET goed zou zijn.. nu moeten we nog 12 weken maar ik ben pas 100% gerustgesteld als ik ons wondertje in mijn armen heb. En toch ben ik er niet gerust op! Iemand advies hoe is de laatste weken rustig en ontspannen door kan komen? 

6 jaar geleden

Dat vraag ik me ook af.. je doet wat er van je gevraagd wordt en pas later ga je zelf met je eigen gevoel in gevecht.. we zullen zien hoe het verder verloopt ;) thnx voor de digitale knuffel ;)

6 jaar geleden

Pfff... Kan mij niet voorstellen hoe je die weken bent doorgekomen. Laat staan hoe je je nu voelt. Geen advies of hulp. Digitale knuffel ook goed? :-)

6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! Het is idd een hele omschakeling en ik ben van nature al vrij onzeker en nu al helemaal! Bij elk ander pijntje bel ik de verloskundige en mag ik langskomen om alles even te checken! Ook krijgen we 11 februari een groeiecho maar ik denk dat de onzekerheid pas weg is op het moment dat ik hem in mijn armen heb en zeker weet dat alles goed is!

6 jaar geleden

Bij vrienden van ons was de nek plooimeting niet goed, na een test om dat verder uit te zoeken (is in België namelijk), bleek alles goed te zijn. Hij is inmiddels al 1 jaar en er is niks mis met het manneke. Heel gek hé, dat zo een test zoiets beweert. Bij mijn jongste was de hielprik weer niet in orde, moest opnieuw gebeuren. Was iets met de schildklier. Na de 2e test bleek alles in orde te zijn. Gek dat iets de eerste keer aangeeft dat het mis is en daarna alles in orde is, zo moeilijk om de omschakeling te maken dat het toch wel in orde is. Hopelijk geniet je alsnog enorm van je zwangerschap!