Snap

Eén jaar geleden deed ik de eerste zwangerschapstest.

20 augustus 2019. De datum waarop ik besloot om toch maar eens een zwangerschapstest te gaan doen. Mijn menstruatie zou volgens de planning pas over vijf dagen beginnen, maar iets zei in mij doe maar alvast een test. Ik had telkens een zenuwachtig gevoel in mijn buik en mijn borsten deden toch wel zeer. Dit voelde ik normaal nooit als mijn menstruatie begon. Er was toch iets anders dan anders.

Het was in de ochtend, ik was alleen thuis en stapte uit bed. In de douche stond alles klaar om de test te doen. Een plastic bekertje en een zwangerschapstest van de action. Ik deed de test en ging zelf verder met mijn ochtendritueel. Ik durfde niet te wachten op de uitslag. Een paar minuten later ging ik terug. Ik keek naar de test en zag...... 2 streepjes!! Positief, ik ben zwanger! Het teststreepje was nog niet superduidelijk als het controlestreepje, maar hé er was een tweede streepje en het was toch echt positief. (Eigenlijk ook niet gek, want ik testte 5 dagen eerder dan er geadviseerd wordt) Vol ongeloof was mijn eerste reactie "Oh mijn god, oh mijn god, oh mijn god". Superblij was ik natuurlijk, maar ik moest het nog even geheimhouden voor mijn man.

Snap

Diezelfde avond vertelde ik het mijn man. De manier waarop had ik stiekem al van te voren bedacht en het lag zelfs al thuis. Noem mij gek, maar onze kinderwens was er al , en ik wou alvast wat leuks thuis hebben liggen. Mochten we snel zwanger raken dan kon ik het meteen aan mijn man vertellen. Zoiets groots als dit kan ik natuurlijk niet geheim houden. Als ik dan ook nog een dag zou moeten wachten om het te kunnen vertellen aangezien ik niks leuks thuis had... dat zou ik erg lastig vinden. En mij kennende moest het op een andere manier dan gewoon te zeggen "Jan, ik ben zwanger!".

Dus ik stiekem het pakketje uit de lade halen die onder het bed lag en hop de test erbij in doen. Nu hoefde ik alleen nog maar te wachten tot Jan thuis kwam.

Snap

Lees in een volgende blog hoe ik het precies aan Jan vertelde, en hoe wij samen onze familie en collega's verrasten met het nieuws dat wij zwanger waren.

Snap