Snap

Echooo echoo echo

Vanaf het moment dat je kind geboren is is zo'n beetje ieder cliché waar (Echt zó cliché dit). Je kind(eren) groeien zo snel en de tijd gaat ook zo snel. En vooral dat laatste lijkt de laatste jaren wel erger en erger te worden, of het licht aan de leeftijd..

Als alles goed en oké is met je kindje en je bent zwanger van één baby krijg je eigenlijk maar twee echo's. Eentje met de termijn echo en je 20 weken. Met een beetje mazzel krijg je er met een week of 7 a 8 ook nog één maar dit is niet altijd. Eigenlijk is dat zo jammer dat je zo weinig kan/mag kijken. Uiteraard kan je wel zelf afspraken maken bij echocentra en pret echo's laten maken maar echte controles zijn zo weinig.

(Helaas door dit, wisten wij dus ook pas een uur voor de bevalling nog niet dat Majee in een volkomen stuit lag).

Met een tweeling daar in tegen krijg je heel veel echo's. De gyn checkt ze, de verloskundige kijkt en dan heb je ook nog de afspraken met de echoscopiste. Dat laatste vrouwtje in het ziekenhuis was daarom een echte topper. Ik moest een paar weken geleden op gesprek bij de vk in het ziekenhuis. Ze zou alleen even naar de hartjes kijken, we zaten al op 16 weken dus ik vroeg of ze ook wilde kijken of ze het geslacht kon zien. Maar helaas, ze keek alleen naar de hartjes en het geslacht kregen we met de 20 weken echo wel te horen. Jammer joh, ik balen natuurlijk.

Aan het eind van deze controle kreeg de vk het niet voor elkaar een afspraak in te plannen voor de 20 weken echo, dus moest ik even langs de echoscopiste lopen om daar mijn afspraak in te plannen. Toen ik daar binnen liep zag ik al gelijk dat die ene leuke vrouw aan het werk was. Dus wij de afspraak ingepland en gevraagd of ze dan tegen die tijd ook naar het geslacht ging kijken, "want we willen het zo graag weten maar de vk wilde net niet voor mij kijken". "Joh ga maar ff liggen, kijken we snel even". Hier had ik natuurlijk zo op gehoopt dat ze dat ging zeggen. Gelijk zei ze ook: bel die man van je maar even hoor, dan kan hij mee kijken!

Wat was ik blij met deze vrouw!!

Dus afgelopen vrijdag hadden wij al weer de 20 weken echo van de twins: say whaaat. Ja, we zitten al weer over de helft! Hoe dan? Ben voor m'n gevoel nog maar net bevallen van Majee en over een "paar" weken zal ik weer op die tafel liggen.

We moesten nu dus weer in het ziekenhuis in Goes zijn, grappig om daar weer met z'n 2en te lopen; de vorige keer dat we hier liepen zouden we met z'n 3tjes daar weer weg gaan. En nu gingen we voor 'n check, om dus over een paar weken als een gezin van 5 door het leven te gaan. Als iemand mij deze situatie had voorspeld 2 jaar geleden had ik het nooit geloofd. Maar na eerst een "oooh nooo wat nu" zijn we toch ook wel dankbaar voor dit moois allemaal. Het kan namelijk ook zo anders..

Toen we bij Majee voor de termijn echo gingen lag ik daar, zagen we een kloppend hartje en zei het lieve vrouwtje "ik zie hier een armpje, even kijken waar het andere armpje is". Goh, nooit eerder bij stil gestaan dat het natuurlijk ook gewoon anders dan anders zou kunnen zijn. Dus ook nu werden de twee van voor tot achter gecheckt en bekeken. Alles ziet er op de echo's goed uit! Het zijn ook nog steeds twee meiden, want jaa ook dat kan nog wel eens veranderen na 'n paar weken ;p. Ze zijn wel iets aan de kleine kant maar niet zorgwekkend en binnen de marges. Oja en wat een lange lig hé, sowieso om twee kindjes helemaal te controleren en als je er dan ook nog eens twee hebt die heeeeel de tijd net de andere kant op draaien. Haha.

IG: vandrienaarvijf

3 jaar geleden

Ik heb met de tweeling ook zo heerlijk veel echo's gehad, het kon me ook niet lang genoeg duren op die tafel. Echoscopisten in opleiding die vroegen of ze ook even mochten kijken, kom maar op. Ik had ook altijd hele lieve dames. De enige keer dat ik het niet fijn vond, was bij één van de controles toen ik was opgenomen. Heel angstig of het goed zou gaan (tussen 26 en 29 weken met HELLP opgenomen en toen bevallen) en ze controleerde en zei zo weinig. Ik werd ook bij de ctg vandaan getrokken, want na mij kon ze weg. Terwijl het zo belangrijk was voor mij om te horen of de groei nog doorging. Geniet van je mooie gezin!!