Snap
  • Zwanger
  • hetbegin

~ De start van een bijzondere reis ~

Zoals vele moeders en vehalen die ik al heb gelezen hier is er zelden een 'perfecte' zwangerschap of bevalling.  

Mijn zwangerschap starte met de nodige, gezonde spanning. Hoe gaat dit verlopen? Zou het lang duren? Kan mijn lijf dit? Die laatste vraag was vooral een spannende aangezien ik toen 1,5 jaar volop in revalidatie was na een operatie aan mijn heup. 

Maar na 4 maanden konden we ons geluk niet op en gaven meerdere zwangerschapstesten aan dat het positief was! Ik kon het niet laten om voor de zekerheid nog eens te testen haha vandaar ‘meerdere’ :) 

Mijn zwangerschap verliep rustig en zonder gekke of bijzondere problemen. Als kleuterjuf vonden de kinderen het magisch zo’n groeiende buik! 

De zomervakantie brak aan en de laatste maanden van mijn zwangerschap dus ook. Na de zomervakantie was ik voornemens om nog 4 weken te werken zodat ik 4 weken van te voren met verlof kon gaan. In de laatste weken van de zomervakantie vond mijn lijf het vocht heerlijk en hield dit maar al te graag vast. Werken met dikke voeten, enkels en benen ging nog wel, maar mijn heup dat echt inmiddels heel anders over. Harde buiken na één dag werken en zelf nog amper kunnen lopen zorgde ervoor dat ik toch direct moest stoppen met werken. 

Thuis ging het rustig aan. Kamertje afmaken, veel met de benen omhoog, veel fysiotherapie en natuurlijk heel veel genieten van die kleine in mijn buik.... 

Snap