Blog header image

De mooiste babykamer ooit?

Negen maanden lang heb ik niet alleen gefantaseerd over hoe de baby eruit zou zien, maar ook...

Ook over de babykamer. The Nursery.

Hoe zou die eruit komen te zien? Zou die wel bij Baby passen? Wat nu als hij of zij 'm spuuglelijk vindt? Wat nu als het kleurenschema Baby misselijk of onrustig maakt? Wat nu als het een meisje wordt (zegt de dokter) maar Baby komt eruit als een jongetje? Of andersom (niet in een stuitligging, maar een jongetje die toch stiekem een meisje is). Je hoort het weleens, dat echo's incorrect gelezen worden.

Ik wist wel wat ik wilde. Een romantische kamer. Met een kledingkast als die uit Belle en het Beest. Degene die in Belle d'r kamer staat in het kasteel, zo'n eentje met sierlijke krullen. En over het wiegje wilde ik een soort sluier. Hoe heette zoiets? Ik wist het niet. Ah! Een hemeltje. Ik zou een meisje krijgen. Ik wist het zeker. En mijn kleine prinsesje verdiende een sprookjeskamer, zo eentje als op de foto hierboven. De mooiste van allemaal!

Oh hemel, het werd een jongetje! Wat nu? Geen blauw. Er moest iets orginelers komen.

Shit. Geen geld. OK. Geen paniek. Wég, alle dure kinderkamers. Hallo, geleende, derdehandse meubels.

In eerste instantie maakte ik een nood-kinderkamertje, omdat ik nog niet kon verhuizen toen Baby geboren zou worden. En weet je? Het was een poppetje van een kamertje.

En het mooiste van alles? Baby kreeg uiteindelijk tóch de allerprachtigste babykamer die er bestond. Welliswaar geen meisjessprookjeskamer, maar zeker de meest fantastische slaapkamer voor mijn allerliefste prinsje.

6 jaar geleden

hij ziet er mooi jammer staat er geen prijs bij

6 jaar geleden

Owja de babykamer. Met mijn dikke 36 weken buik Nog plinten leggen want het moest echt af. Ze heeft er nog geen nacht geslapen! ;-)

6 jaar geleden

Het belangrijkste is dat je kleine prins een veilig bed heeft om in te slapen, een plek om veilig (in te) spelen en een plek om veilig verschoon te worden. Bij de één is dat laatste een tafel bij de andere de grond, op een zacht kleed, omdat de kleine prins of prinses anders het presteert van tafel of de commode te klimmen. Dit alles komt natuurlijk na het aller belangrijkste wat onbetaalbaar is. Jouw liefde als moeder. Wij hebben ook geen nieuwe spullen gehad hoor. Alles minstens 2de hands. Dat is veel goedkoper.

6 jaar geleden

Super mooi dat plaatje van die wieg! Maar nu ben je ons eigenlijk wel een foto van de uiteindelijke babykamer schuldig hoor ;) Fijn dat het toch nog een prinswaardige kamer is geworden :D