Blog header image

Blog 53: Zwangerschapskwaaltjes

Ik begin steeds meer zwangerschapskwaaltjes te krijgen. Deze kwaaltjes had ik bij onze zoon ook, alleen toen begonnen deze veel later..

Morgen zijn we 13 weken in verwachting. Ik zeg expres WE, want door alle kwaaltjes komt er ook best wel wat op mijn man's schouders terecht. Zonder zijn hulp red ik het echt niet met onze peuter.. Vooral 's nachts en in het weekend doet hij ontzettend veel. Ook in ons huishouden. We zijn dan ook met recht 'samen zwanger'.. Waar ik allemaal last van heb? Lees het hier! ;)

1. Huilbuien
Sowieso ben ik van nature al erg emotioneel aangelegd. Maar momenteel is het toch wel héél erg met me gesteld! Gisteren zette ik een Disney film aan voor onze zoon. Tijdens de trailers (voor de film) werd ik zo emotioneel, dat ik echt een traantje weg moest pinken. En dat terwijl ik die films allemaal allang een paar keer gezien heb! Dan zou het toch niet meer zoveel effect moeten hebben, zou je denken..? Bedankt hormonen.. 

2. Vergeetachtigheid
Normaal gesproken vergeet ik nooit iets! Ik heb het geheugen van een olifant (soms tot grote spijt van mijn echtgenoot en/of leerlingen). Maar vorige week was dat wel eventjes anders. Ik was mijn werksleutels kwijt! Dat is me nog nooit gebeurd.. Ik geef echt de hormonen de schuld.. Gelukkig had een lieve, oplettende collega ze al snel weer gevonden en voor me in ons kantoor neergelegd.. 

3. Moeheid
Je weet dat je zwanger bent als jouw bedtijd gelijk is aan die van jullie peuter.. In mijn geval betekent dit: onze zoon op bed voor een middagdutje? Mama languit op de bank! Onze zoon om 19.30 uur naar bed? Mama ook! Heel gezellig voor Papa 's avonds, maar het is helaas niet anders.. Ik heb het echt nodig om bij te tanken, zeker omdat ik 's nachts juist weer heel slecht slaap (nachtmerries) en problemen met het vinden van een comfortabele houding. 

4. Puistjes
Mijn gezicht heeft er zelfs in mijn tienertijd niet zo slecht uit gezien.. Ook bij de zwangerschap van onze zoon was het niet zo erg.. Overal heb ik puistjes en bultjes. Gelukkig valt het merendeel hiervan in mijn haargrens, maar toch! Je schaamt je toch wel een beetje. Zeker omdat ik ook nog eens allergisch ben voor make up en deze puistjes dus niet weg kan werken.. :(

5. Bloedneuzen
Momenteel is het RS virus uitgebroken in ons gezin (lees mijn eerdere blog). Hierdoor wat er nogal wat af geniest en gehoest. Ook door deze Mama! Hierdoor heb ik ook regelmatig last van bloedneuzen. Gelukkig zijn deze niet heel heftig en stopt het bloeden snel & vanzelf. Maar toch! In 'normale' toestand heb ik hier anders weinig tot nooit last van.. Duidelijk weer een hormonale kwestie.. ;)

6. Verstopping
Niet het meest charmante onderwerp, maar daarom zeker niet minder vervelend of waar. 
Nu ben ik bekend met het fenomeen Prikkelbaar Darm Syndroom en dus weet ik als geen ander hoe vervelend het is om niet naar het toilet te kunnen. Ook weet ik wat ik moet doen en/of eten om dit probleem te verhelpen. Voor mijn zwangerschap was mijn PDS daarom ook volledig onder controle, ik kon gewoon weer iedere dag naar het toilet. Maar sinds mijn positieve test moet ik blij zijn als het me 1x in de 3 dagen lukt! Je begrijpt vast wel hoe pijnlijk zo'n toiletbezoekje dan kan zijn.. 
Laten we hopen dat dit probleem snel weer voorbij is.. 

7. Misselijkheid
Ondanks dat het in eerdere weken vele malen erger was en ik toen zelfs 2 emesafene pillen moest slikken om enigszins te kunnen functioneren, ben ik nu nog steeds misselijk. Gelukkig vele malen minder! Ik slik momenteel nog maar 1 emesafene pil ('s avonds) en de misselijkheid is overdag redelijk te behappen. Maar ik ben er zeker nog niet helemaal vanaf! Hopelijk mag dat wel snel zo zijn.. Die misselijkheid de hele dag is ook niks.. Zeker niet, omdat het ervoor zorgt dat ik niet (veel) kan eten. Helemaal 's morgens niet!


Maar mijn zwangerschap is zeker niet alleen maar kommer en kwel hoor! Ik geniet ook ontzettend van het kleintje in mijn buik. Ook al voel ik het nu nog niet. Ik kan niet wachten tot ik het weer mag zien op de echo's en tot het zover is dat we ons kleintje echt kunnen ontmoeten.. Ik loop over van liefde.. Spannend allemaal weer.. 

Ondanks dat het mijn tweede zwangerschap is en we al één gezond kereltje hebben rondlopen, ervaar ik deze zwangerschap alsof het mijn eerste is. Met allemaal nieuwe kwaaltjes en 'oude' zorgen..

Lindsy83
6 jaar geleden

mooi omschreven! En met een beetje geluk duurt het niet lang meer voor je je kleintje voelen kan ;) Lekker genieten en succes!

SwoosyQ
6 jaar geleden

Dank je wel.. Onze zoon voelde ik rond 18 weken voor het eerst, dus ik moet voorlopig nog even wachten.. Maar genieten doe ik ook wel hoor! ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Veel dingen zijn voor mij herkenbaar. Alleen de misselijkheid niet maar daarvoor in de plaats heb ik zuurbranden na alles wat ik eet En ook bij mij gaat toiletgang soms erg moeilijk of ik moet juist vier keer per dag met hevige krampen. ... Meid ik snap wat je bedoelt en oom bij mij kwam alles eerder. Zit met bekkeninstabiliteit bij de eerste met 24 weken en nu met twaalf weken kwam het opzetten . Ik steun je van ver ????

SwoosyQ
6 jaar geleden

Heftig zeg! Bekkeninstabiliteit is niet niks, zeker niet zo vroeg in de zwangerschap.. Heel veel sterkte!

iMennen
6 jaar geleden

Jeetje, wat een kwaaltjes! Dat zijn er erg veel. Zo ken ik ze niet van mijn eerste zwangerschap. Lijkt me heel erg lastig. Ik had wel wát kwaaltjes; moe, misselijk maar alleen de eerste weken, heel erg dorst en later bekkeninstabiliteit. Ik zit nu in mijn 5e week van mijn 2e zwangerschap en heb eigenlijk nog niet zoveel last van iets. Behalve dat ik doodmoe ben en dorst heb. En nog iets, maar dat ben ik alweer vergeten.....misschien toch ook al een beetje vergeetachtig?? Hahaha. Maar het kan nog komen natuurlijk, want het is nog erg vroeg voor al die kwaaltjes natuurlijk. Ik hoop dat jij je gauw beter voelt!!

SwoosyQ
6 jaar geleden

Dank je wel! Gefeliciteerd met je zwangerschap! Hopelijk krijg jij helemaal geen last van kwaaltjes! Momenteel ben ik 13 weken en 3 dagen zwanger, de kwaaltjes beginnen nu echt af te zakken. Dat is toch wel een verademing moet ik eerlijk bekennen! :)