Snap

Blog #21, driemaal is scheepsrecht, toch?

Zou het dan zo zijn dat driemaal echt scheepsrecht is? Hoe fijn is dat!

Maart 2016 – Driemaal is scheepsrecht. Die hebben we vaak gehoord deze tijd…

Eigenlijk heeft iedereen een goed gevoel over deze ronde. Zelf durfde ik ook verder te kijken dan deze week en heb het met een vriendin stiekem gehad over kinderwagens en andere snoezige baby-dingen. Ik voel mij zelf ook gewoon goed. Zal driemaal dan echt scheepsrecht zijn?

Het antwoord kwam afgelopen zondag. Daar waren weer de eerste tekenen van ongesteld zijn. STOM! STOM! STOM! Echt zo niet leuk… In de loop van de dag werden de tekenen weer minder (en de hoop zeker meer). Maar maandagochtend was dat eerste beginsel gewoon weer terug. Dat was echt een chagrijnige dag. In de afgelopen maanden heb ik mij buitenshuis best goed en vrolijk kunnen houden, maar dat was deze maandag niet het geval. Mijn collega’s vonden het gelukkig niet erg :). Toen kwamen dinsdag en woensdag. Het ongesteldheidsgedoe blijft op eenzelfde niveau. Echt ongesteld was ik nog zeker niet. Op woensdag had ik last van buikkrampen (voor mij zoals bij de start van mijn ongesteldheid), maar vloeide ik eigenlijk nauwelijks. Bijzonder! Zou het dan toch wel gelukt zijn? Oud bloed of hoe ze dat dan mogen noemen?

Woensdagavond, na m’n yogales, werd alles duidelijk. Het echte werk begon… NOG STOMMER! Maar ook meteen weer een duidelijk actieplan voor de volgende dag. Het ziekenhuis bellen. Wel met een kanttekening dat Felix de afgelopen twee weken die vervelende *piep*griep heeft gehad. Dit kan invloed hebben op de zaadproductie. Ze worden waarschijnlijk dronken van paracetamol en hebben dus nu een kater :). Dus mogen we wel meteen door voor de volgende ronde of moeten we een maandje wachten?

Donderdagochtend de poli gebeld en aangegeven dat ik gisteravond ongesteld was geworden en dat Felix zo ziek is geweest. De fertiliteitsverpleegkundige ging alles met de gynaecoloog overleggen en zou ons terug bellen. Ik was er eigenlijk helemaal zenuwachtig van geworden en op mijn werk was ik niet de productiefste werknemer van de dag. Gelukkig kan ik mijn leerlingen altijd verblijden met nieuwe leesteksten. Hersenloos kopiëren was dus niet zo erg ;). Halverwege de middag belde de fertiliteitsverpleegkundige terug met de mededeling dat we gewoon mochten starten met ronde 4. Blij!

Vrijdagochtend alweer mijn eerste Clomid ingenomen en aanstaande donderdag zal de eerste echo zijn. Weer op dag 9 in mijn cyclus. Eigenlijk was de afspraak op aanstaande vrijdag gezet, maar ik zag de boel alweer in de soep lopen met het Paasweekend. Toch maar even teruggebeld en toen kon gelukkig de afspraak verzet worden naar donderdag. ‘Dat is prima, want dan heb jij er een goed gevoel over,’ zei ze aan de telefoon.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Liefs,

Maaike

7 jaar geleden

Hoi Maaike Jammer maar wel gezellig dat we een soort van hetzelfde lopen kwa cyclus! Succes deze ronde ik start morgen... Groetjes

7 jaar geleden

Daar heb je denk ik wel gelijk in ja! Succes nogmaals

Hoe verder we komen in het proces, hoe minder zenuwachtig ik word. Ik vertrouw op de gynaecoloog en lees er zelf zo min mogelijk over. Daar maak ik mijzelf alleen maar gek mee! Heel veel succes!

7 jaar geleden

Wat ontzettend spannend allemaal!! Ik ga je gauw volgen! Ik sta zelf dtijf van de zenuwen want wij gaan dinsdag naar het ziekenhuis ivm ICSI! Ik kan mezelf nu al bijna niet houden, en dan hebben we eerst nog maar de intake.. hoe zit dat bij jou als ik vragen mag? Of heb jij daar geen last van? :p heel veel succes en zal voor jullie duimen!!