Snap

Blij nieuws, helaas niet voor iedereen.

Lang getwijfeld of ik dit kon delen.

Mijn vriend en ik hebben vorig jaar augustus besloten om te gaan proberen zwanger te worden. Een keuze waar we bewust wat langer mee gewacht hebben, omdat mijn vriend eerst zijn financien op een rij wilde hebben (hij was net klaar bij de schuldhulp). Zelf wist ik dat het gemiddeld 1jr kon duren voordat we zwanger zouden zijn. Natuurlijk is dit maar een gemiddelde... maar ik wilde mezelf het niet kwalijk nemen bij elke negatieve test.

Mijn beste vriendin Ester heb ik op de hoogte gesteld. Ester en haar man waren helaas al ruim 1.5 tot 2 jr aant proberen om zwanger te worden. Geen medisch trajcet, dat heeft ze altijd gezegd. Maar elke negatieve test woog heel zwaar bij haar. Ze vond het heel prettig dat ik haar op de hoogte stelde, en vroeg of ik het haar niet in een grote groep wilde vertellen, maar per telefoon of app. Omdat ze bang was dat haar emotie haar teveel zou zijn.

Maanden gingen voorbij en ineens eind januari een positieve test. Wauw! Heel blij waren wij natuurlijk met deze uitslag. " dat ging nog best snel" zei ik tegen mijn vriend. We hebben besloten om tot 12 weken te wachten met het nieuws te delen. Ik zat wel erg in mijn maar hoe Ester het ging opvatten en voelde me vaker schuldig om het feit dat het was gelukt... 

En toen kwam corona... dus onze plannen om het de vrienden te vertellen vielen in duigen. Onze families hadden we het net iets eerder verteld. Maar nu, hoe gaan we het de vrienden vertellen... nog maar even gewacht, maar toen er geen beter vooruitzicht kwam besloten om het per app te doen. We belden allemaal nooit met elkaar. En toevallig had een ander koppel van onze groep een paar weken terug de komst van hun 2e aangekondigd per app.

De app was verzonden en we kregen mooie reacties terug, ook telefoontjes van vrienden die toch ons even anders wilden feliciteren. Van Ester kreeg ik een appje met "gefeliciteerd", meer niet. En mijn hart zonk, schuldgevoel kwam weer omhoog en ik wilde haar het liefst bellen of langsgaan, maar ze had het laat op de avond gestuurd en ik heb geantwoord met dankjewel! En het er even bij gelaten. Ze heeft even tijd nodig om het te verwerken.

Stuk of 5/6 weken later begonnen de versoepelingen mbt corona en ik appte Ester of ze zin had om een koffietje te gaan doen binnnenkort. " daar ben ik niet aantoe"  kreeg ik als enige terug. Ik was beetje overdonderd, maar heb terug gestuurd dat ze haar tijd moest nemen. Verder hebben we intussen over allerlei andere dingen op en neer geappt. Werk, corona gevolgen, geannuleerde vakanties etc. 

Toen ik rond 30 weken zat heb ik nogmaals gepolst, maar ook hier was Ester nog niet aantoe.

Er werd met 34 weken een babyshower voor me georganiseerd en hier heb ik haar gemist....

Ik merkte dat ik steeds meer moeite had om contact met haar op te zoeken, gedeeltelijk omdat ik haar niet meer wil kwetsen. Mede dankzij corona heeft ze zich compleet kunnen onttrekken aan mijn zwangerschap, helaas nog niet eens appjes over hoe het met me ging. 

We zitten nu bijna op het einde van mijn zwangerschap, ik wilde sommige dingen zo graag met haar delen. Helaas is het allemaal anders gelopen dan gedacht. Ik hoop dat ze over een tijdje weer contact zoekt.... wannneer zij er klaar voor is.

Zijn er meer moeders (to be) met dit soort situaties.?

3 jaar geleden

Mijn allerbeste vriendin , had al 3 kinderen toen ik begon, zij werd altijd snel zwanger bij mij duurde het 1,5 jaar maar heb dit nooit als vervelend ervaren. Wat ik wel heel vervelend vond zijn de kennissen om me heen die per ongeluk zwanger werden . Dat vond ik niet eerlijk ( was mijn gevoel) wij willen bewust zwanger worden en een ander hoeft elkaar maar aan te kijken en die is zwanger. Daar had ik meer moeite mee. Maar hoe jouw vriendin reageerde is niet hoe een vriendin hoort te reageren. Ja je mag er in het begin even moeite mee hebben en je moet het een plaatsje geven. Maar nu lijkt het alsof zwanger worden voor haar belangrijker is als jullie hele vriendschap. Uiteindelijk kan jij er ook niks aan doen dat je snel zwanger bent. Ik wens je in ieder geval hee veel succes en genieten toe ondanks corona ( ik ben bevallen tijdens corona dus geen kraam bezoek). Veel succes en geluk toegewenst 🍀

3 jaar geleden

Ik werd zwanger in de 1e maand na de pil terwijl mijn beste vriendin al bijna 2 jaar aan het proberen was. Ik voelde me zo schuldig naar haar toe. Maar heb het haar wel als eerste verteld. Er waren gemengde gevoelens bij haar, maar ze was ook blij voor me. Want dat hoort ook bij beste vriendinnen. Erg jammer dat je vriendin je vriendschap niet voor haar eigen wens kan stellen.

3 jaar geleden

Wij hebben het zelfde mee gemaakt. Dan van de andere kant. Mijn vriendinnetje en ik zeiden altijd we worden gelijktijdig zwanger. Wij begonnen eerst toen mijn vriendinnetje dat hoorde besloten zei niet veel later ook te beginnen. Ze was al snel zwanger. En een jaar na geboorte ook zwanger van de 2e. Bij ons lukte het niet. Mijn vriendinnetje stuurde mij aan het begin van ons vruchtbaarheid traject het liedje dat jij me wordt gegeven. Mijn vriendin stuurde soms een kaartje en liet blijken er te zijn. Wij hebben veel kracht uit het liedje gehaald en zijn haar dankbaar voor de steun. Uiteindelijk hebben we een wondertje gekregen.

3 jaar geleden

Das ook niet fijn. En erg egoistisch....