Terug
Blog header image

Akward wij hebben een naam gekozen...

Sinds juni weten wij dat onze tweede wonder in aantocht is.. Na een heftige tijd in het zkh in augustus hebben wij een naam gekozen voor uk

En wat wil het toeval... Onze dochter zit op school en vandaag heeft een klasgenootje een broertje gekregen met juist exact die naam. Wij geven 2 namen maar 1 wordt gesproken. De traktaties liggen al klaar, het shirtje is gedrukt en zelfs een cadeau met naam onderweg... Maar hoe reageer je dan? Wat zullen ze van ons denken? Dat wij de naam van hun hebben overgenomen? Veranderen betekent alle traktaties weg doen (handgemaakt) verkeerde naamsticker etc etc. Tips zijn van harte welkom;) 

Wij willen de naam ook graag geven maar om gelijk te vertellen dat wij dezelfde naam hebben is ook niet bepaald leuk...

Dankjulliewel alvast:)

mamablogster
6 jaar geleden

Lieve schat. Maak je nou niet druk over iets waar je je niet druk om zou maken. Ik ken een meisje die haar zoontje Nick wilde noemen en toen gebeurde hetzelfde als bij jou. Moeder van een klasgenootje van haar dochtertje kreeg zoontje en je raad het al Nick. Die vriendin heeft toen de keuze gemaakt om haar kindje toch gewoon Nick te noemen, er is nooit een naar woord over gevallen. En als ze er iets over zegt, bluf je je er desnoods door heen en zeg je. Goh wat toevallig, ik heb altijd gezegd: als ik een zoontje krijg noem ik hem Nick

Annemiek2
6 jaar geleden

Maak je niet druk hierover, er zijn gekkere situaties. Mijn opa en oma verloren een zoon. Hij was verloofd. Toen deze vrouw weer een vriend kreeg en trouwde kreeg hun 1ste kind dezelfde naam als haar overleden verloofde. Nu bleek dat er in de familie van haar "huidige" man ook iemand diezelfde naam droeg als haar 1ste verloofde en ze wilde graag vernoemen. Als je er erg mee zit kun je ook een keer de grap maken van jullie gaan er vandoor met de naam die wij in gedachten hebben. Maak er gewoon een grap van en vertel ze gewoon dat alles al besteld is en dat je echt niet alles gaat omgooien. Dat is gewoon het mooie als je geen namen weet van tevoren.

Francina Naomi
6 jaar geleden

Niet druk om maken. Gewoon de gekozen naam aanhouden. Je kan het van elkaar niet weten, simpel is dat. Mochten de mensen in kwestie er al iets van denken of vinden, jullie weten de waarheid. Anderzijds is er kans dat ze helemaal nergens wat van zullen zeggen. Heb jij je druk gemaakt om niets. Geniet van de laatste weken en een hele fijne toekomst met jullie aankomende kleintje.

Janskenl
6 jaar geleden

gewoon houden...het is tenslotte jullie eigen keuze, en dus dé naam voor jullie kindje. Dat hou je toch niet tegen...

Anoniem
6 jaar geleden

Gewoon laten zoals het in gedachten is. Zonde om alles te veranderen wie weet bevalt er iemand in jou buurt en die ook toevallig die naam aan zijn kind geeft. 8 jaar geleden was ik zwanger van onze zoon wij hadden een jaar daarvoor een zoon gekregen met 18 weken zwangerschap deze hadden we een naam gegeven en toen ik hoorde dat we weer een zoon kregen wilde ik in eerste instantie niet dezelfde naam als zijn broertje. Wij een andere naam uitgekozen bleek dat er in onze omgeving en in zelfde straat 6 x die naam werd gebruikt in een periode van 3 maanden. Dit vonden wij niet leuk dus toen toch maar weer de naam van zijn broertje gebruikt. Voor ons was dat geen probleem wij hadden dan ook geen traktaties of kadootjes of wat dan ook klaar liggen. Zou zeggen doe wat jullie hart ingeeft.

Anoniem
6 jaar geleden

Ouders van een klasgenootje van je kind... Staan ver genoeg van je af om je niet gek te hoeven voelen over dezelfde naam. Over een paar jaar ken je die mensen misschien niet meer en dan ben je blij met de naam!

SwoosyQ
6 jaar geleden

Er zijn veel meer kindjes met dezelfde naam.. Je ontkomt er bijna niet aan dat je iemand tegenkomt met dezelfde naam als jij of als je kind. Gewoon je hart volgen! ;)

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mijn missed abortion

De echo die alles veranderd

Op 13 september 2022 hadden wij 'eindelijk' een positieve zwangerschapstest! Ongeveer 7 maanden, ik weet dat het eigenlijk niet lang is maar wat was elke maand weer een teleurstelling. Zeker als je verhalen in je omgeving hoort van ongelukjes of 'het was in één keer raak'.

De zwangerschapstest had een licht streepje, maar hee, een streepje is een streepje. En heel gek is het niet als je er zo vroeg bij bent, net 4 weekjes.
Officieel 4 weken en 2 dagen, maar door de ovulatietesten weet ik dat de ovulatie afgelopen maand ook 2 dagen later was.

Ik was uiteraard voorbereid dat ik eventueel zwanger zou zijn, was al gestopt met alcohol drinken (wat ik toch al bijna nooit deed) en slikte al maanden foliumzuur. Maar ik werd nu nog meer bewust van een gezonde levensstijl en dan voornamelijk voeding.
Ook heb ik de volgende dag een verloskundige gezocht en als snel stond de afspraak voor de 7 weken echo.

Op 3 oktober (7 weken en 1 dag) stond de eerste echo gepland, wat keken we hier naar uit! Stiekem was het ook wel een beetje spannend, de zwangerschap voelde nu steeds echter.

Ik had 2x een klein beetje bloedverlies gehad bij het toiletbezoek ongeveer met 5 weken. Direct gebeld naar de verloskundige en de kans was groot dat dit een geknapt bloedvaatje was gaf zij toen aan. 
Toch was ik hierdoor extra gespannen voor de echo.

Op de dag van de echo had ik weer een klein beetje bloedverlies toen ik naar het toilet moest, maar weer echt minimaal (ik was er extreem alert op, vraag me af of ik het anders ook gezien had).
Gelukkig hadden we een goede echo. Onze kleine 'rijstkorrel' liep wel enkele dagen achter, maar dit was ook mijn eigen berekening met de ovulatietest. Daarnaast is niet elk bevrucht eitje even snel in de baarmoeder en ingenesteld gaf de verloskundige aan.
Er is al beginnende hartactiviteit. Nog langzaam, maar wel krachtig. Ruim de helft van het kindje ging heen en weer op het beeld!
Voor de zekerheid wordt er een extra echo ingepland over 10 dagen, omdat deze echo toch iets te vroeg was. Waarschijnlijk is het hartje nu net gestart met kloppen, dit is dan altijd langzaam. De volgende echo moeten we een goed kloppend hartje zien is de verwachting.
De verloskundige klonk positief, de eerste 12 weken is er altijd een risico op een miskraam maar er was geen reden om extra bezorgd te zijn.

Het is 13 oktober, 8 weken en 4 dagen zwanger. De dag van de tweede echo.
Ik heb er eigenlijk wel zin in en ben veel minder gespannen dan de vorige keer.
We hebben al gezien dat het op de goede plek ingenesteld is, de hartactiviteit was op gang gekomen en ik ook geen bloedverlies gehad.

Totdat de verloskundige de echo ging maken.. Er werd eigenlijk direct duidelijk dat dit niet goed was. De hartactie zoals we dit de vorige keer zagen was er niet, er was wel iets aan hartactiviteit maar dit was traag en veel minder krachtig. Vergeleken met de vorige echo leek het bijna aan de buitenkant van het kindje te zijn.
Ook was het kindje nauwelijks gegroeid, in 10 dagen was er hooguit groei voor 2 dagen geweest.

De verloskundige is direct duidelijk: de kans dat dit goed afloopt is er eigenlijk niet. Omdat er nog wel hartactie te zien was wordt er een afspraak gemaakt voor 1 week later. Niet om te kijken of het dan wel goed is, maar om te kijken of de hartactie dan gestopt is. Dit is belangrijk voor een eventuele doorverwijzing naar de gynaecoloog als de miskraam niet vanzelf opgang komt.