Snap
  • Zwanger
  • keizersnede
  • Inleiden
  • hogebloeddruk
  • hypertensie

Afwachten was toch geen optie?!

Onduidelijkheid, onbegrip en ongeloof

Nou, het houdt niet op!

Vandaag zou ik te horen krijgen wat ze nu van plan zijn wat betreft mijn zwangerschap..

Al snel werd duidelijk dat inleiden geen goeie optie is: Ik heb nog totaal geen ontsluiting, wat zou betekenen dat ze de inleiding moeten starten d.m.v. een ballonkatheter.. Echter kan het (maximaal) 48 uur duren voordat deze begint te werken en moet ik daarna natuurlijk ook nog gaan bevallen.. Met mijn hoge bloeddruk niet zo verstandig, dus willen ze nu afwachten totdat de baby zich vanzelf meldt... HEH?!

Al weken wordt me verteld dat ze me niet langer zwanger willen hebben dan 37 weken (wat ik deze donderdag dus ben), en nu kan het ineens wel?

Dat ik dan een grote kans heb op nog meer (en ernstigere) complicaties is nu ineens verdwenen, of hoe moet ik dat zien?!

Ik geef duidelijk aan dat ik een keizersnede wil eind deze week, maar er wordt me verteld dat ze dit niet willen doen..

Ze zijn immers tegen onnatuurlijke bevallingen zolang deze "niet nodig zijn"..

Ja, maar inmiddels krijg ik wel al 20 weken onnatuurlijke middelen toegediend en slik ik momenteel (op hun verzoek) 18 tabletten per dag; dat is allemaal heel natuurlijk.

Ik ben echt woest en voel me onbegrepen..

Het is dus echt maar afwachten totdat de situatie weer erger wordt? En daarbij: Is deze stress dan zo goed voor m'n bloeddruk? Lijkt me niet! 

Ik blijf normaal gesproken graag positief en probeer mijn verhalen hoe dan ook positief af te sluiten, maar vandaag lukt het even niet.