Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • kraamcadeau
  • Goeddoel
  • mommaluv
  • mamaplaatsxmommaluv

A hero has been born

Deze maand een mooie MommaLuv-blog vanuit Namibië. Waar we dit keer een piepklein meisje hebben kunnen ondersteunen bij de opstart van haar leventje.

Katutura is de grootste sloppenwijk van Namibië en MommaLuvs contactpersoon Lisanne liep hier vorige week door de straten om de pasbevallen Mercia Gaweses een kraambezoekje te brengen. Het was het eind van de maand en dat betekent dat iedereen net loon had gekregen. Dit is direct te merken door veel dronken mensen op straat. Lisanne vertelde dat er minstens vijf mannen waren die iets probeerden te pakken uit het pakket, voordat ze bij het golfplaten huisje van Mercia aankwam. Deze omgeving is helaas de dagelijkse realiteit voor Mercia en haar gezin, maar dit soort verhalen brengen mij toch altijd een knoop in mijn maag. 

Snap

Mercia Gaweses is sinds 26 augustus de trotse moeder van maar liefst 5 kindjes. Ze had al 3 meiden met de prachtige namen Grace, Precious en Julanda. En 1 zoon genaamd Viasco. Mercia en haar man wonen met al hun kinderen in 1 kamer. Ze hebben een klein tv’tje en houden van films kijken. Eigenlijk was Mercia op 20 september uitgerekend, maar vorige week zette haar bevalling ineens zo snel in dat ze niet eens tijd meer had om naar het ziekenhuis te gaan. Ruim een maand te vroeg is haar kleine meisje geboren. Met slechts 1900 gram. Na de geboorte zijn Mercia en haar dochtertje nog wel naar het ziekenhuis gebracht voor een check-up en gelukkig was het allemaal goed. Maar welke naam moesten ze dit nieuwe meisje nu geven? 26 augustus is in Namibië een nationale feestdag genaamd ‘Heroes Day’. Dit is te vergelijken met 4 en 5 mei in Nederland. Omdat het dochtertje van Mercia deze dag – ruim 4 weken voor de uitgerekende datum – koos om ter wereld te komen, konden zij haar niet anders dan Hero noemen. Daarbij past het ook prachtig in het rijtje namen van haar siblings toch?

Snap

We hebben weer een goedgevuld MommaLuv-pakket mogen schenken uit naam van Mamaplaats. Hierin zat o.a.: een wasteil, een klamboe, kleertjes, dekens, lakens, katoenen en wegwerpluiers en verzorgingsproducten. Dankzij een speciale donatie konden we er dit keer ook een borstkolf aan toevoegen. Hier zijn de mama’s altijd erg mee geholpen.

Bedankt lieve Mamaplaats-gebruikers. Namens Mercia en haar mooie gezin. Ze zendt jullie al haar ‘blessings’. Mochten jullie meer willen weten over MommaLuv of persoonlijk ook gekoppeld willen worden aan een moeder en haar baby? Kijk dan even op www.mommaluv.nl.