Snap

#6: het was weer zo gepiept

De tweede poging is een feit, gisteren zijn we weer in het ziekenhuis geweest voor de terugplaatsing.

Wederom verliep alles zonder problemen. Pietje bleef lekker bij opa en oma, zodat hij kon genieten van het mooie weer. Wij vertrokken tegen kwart over 11 richting het ziekenhuis, waar we om 12 uur een afspraak hadden. Ruim op tijd kwamen we aan, we konden nog even op ons gemak wat drinken, beetje kletsen, tot we bij de arts werden geroepen. Ook nu worden de formaliteiten snel afgewerkt, we tonen onze ID's, er wordt gecheckt of ze echt het juiste embryo te pakken hebben en ik begin me vast uit te kleden. Iets te vlug kennelijk, de arts wil eerst nog even de behandeling doornemen. Het blijkt wel weer dat de het hele traject zo weer went. Ze hebben maar één embryo hoeven ontdooien, het ziet er goed uit. Dat betekent dat er nog twee achterblijven. Goed nieuws dus!

Dan mag ik me verder uitkleden en plaatsnemen in de stoel. Ze controleren nog een keer of ze het goede embryo hebben en dan gaat de labmedewerkster aan de slag. Ik mag klaar gaan liggen en al snel kan het embryootje worden teruggeplaatst. Terwijl we wachten of het rietje (waar het embryo in zat) echt leeg is, hebben we het nog even over sporten. Ik had gelezen dat het inmiddels zo was dat je niet te intensief meer mag sporten na een terugplaatsing. Ik kon me dat van de vorige keer niet herinneren, dus wilde daarover toch wat meer informatie. Gelukkig mag ik gewoon lekker sporten, zolang ik me daar goed bij voel. En ik moet natuurlijk geen gekke dingen doen (mezelf in mijn buik laten slaan of me op mijn buik laten vallen). Verder hebben we het nog even over Pietje. De arts gaf aan het altijd zo leuk te vinden als de eerdere ICSI-kindjes meekomen. We hadden er nog over getwijfeld, maar de tijd is niet ideaal met een kleintje van anderhalf die bovendien nog geen twee seconden kan stilzetten. Dus die is lekker nog thuis.

Het rietje is leeg, de terugplaatsing is dus geslaagd. Zo gepiept, binnen het kwartier staan we weer bij de auto. Het blijft bijzonder dat je feitelijk "zwanger" het ziekenhuis verlaat. Hopelijk blijft dit kleintje plakken!

6 jaar geleden

Herkenbaar! En idd heel raar idee dat je niet zwanger aankomt in zhuis en "zwanger" de deur uit gaat! Bij 2e poging zijn onze 2 meiden blijven zitten en zijn nu 9 weken! Veel succes met de wachtweken!????

6 jaar geleden

Zooo herkenbaar jou verhaal, 2weken geleden hebben wij een terugplaatsging gedaan helaas was de test negatief en werd ik ongesteld. Nu wachten op de volgende keer!!! Veel succes met wachten die 2 weken

6 jaar geleden

Zo herkenbaar je verhaal. Er komt meteen weer een herinnering boven drijven :-). Ik hoop dat deze twee weken een beetje snel voorbij gaan voor je! In gedachten duim ik mee.