Snap

#3 uitslag van onderzoeken in het ziekenhuis.

.Deze blog vertel ik over de uitslag van de onderzoeken in het ziekenhuis. En deze blijken toch iets anders dan verwacht...

Weer op gesprek bij onze gyneacoloog dr O.

Tegelijk met mijn bloed onderzoek is het zaad van mijn vriend onderzocht. Vandaag horen we de uitslag.

Ik ben best zenuwachtig voor de uitlag, als dat niet goed is dan ligt het zowel aan mijn lange cyclus en aan dat PCOS gebeuren waar de huisarts het over had, als er dan ook nog iets mis is met zijn zaad dat lijkt me een hele slechte combi als je liever vandaag dan morgen zwanger bent.

Gespannen luisteren we naar dr O.hij kaart Mijn bloedonzerzoek ook nog even aan en zegt dat dat prima is en er geen gekke dingen zijn gezien. Ook de echo zag er prima uit zegt hij. Ik ben nogal verbaasd en vraag ‘ hoe zo prima?’ Ik heb laats gehoord dat ik PCOS heb en dus lange en onregelmatige cyclussen, dat is verre van prima toch?

Dr.O kijkt me verbaasd aan, 'PCOS? Wie zegt dat? Hoe kom je daar bij?' Vraagt hij.

Ik kijk op mijn beurt verbaasd en leg uit dat de huisarts dat verteld heeft aan de hand van diezelfde bloedtest en echo.

Dr. O begrijpt ook niet hoe de huisarts daar aan komt. Hij verzekerd mij ervan dat ik echt geen PCOS heb, dan waren er namelijk (daar is ie weer) kralen kettingen van ei blaasjes te zien geweest op de echo, en dat was niet het geval. Ik vertel nog dat de huisarts juist zei dat die wel te zien waren. Maar hij is zeker van zijn zaak en haalt zijn schouders op. ‘nou niets van waar’.

'Je lange cyclussen kunnen meerdere oorzaken hebben. En vaak worden ze in de loop van de tijd vanzelf wat regelmatiger, en zo niet ga je aan de hormonen om je eisprong te reguleren.'

Dit ging mij allemaal wat snel..geen PCOS? Hormonen?Ik zag al horror beelden voor me van elke dag prikken en hormonale buien, opgezwollen lichaamsdelen en weet ik veel wat voor ellende hormonen allemaal kunnen veroorzaken, nee dank u. Maar ik zei niks en luisterde naar dr O.die zijn verhaal vervolgde; ‘Meneer daarin tegen zei hij, heeft een wat verminderde zaadkwaliteit. Ook dit kan allerlei oorzaken hebben. Maar ik raad u echt aan te beginnen met stoppen met roken.'

Ik schok me dood. Verminderde zaadkwaliteit? Stoppen met roken? Zal hij dat doen?

Mijn vriend knikte wat geschrokken en beloofde inderdaad met roken te stoppen.Deze poging duurde ongeveer tot aan de garage van het ziekenhuis waar hij eerst een sigaret opstak voordat we zwijgend naar huis reden.

6 jaar geleden

Ah oh... Ik hoop dat jij gaat stoppen met roken en hij weet waar zijn prioriteiten liggen...