Snap

2e zwangerschap: onzeker

Waar ik de eerste zwangerschap 100% zeker wist dat ik zwanger was, een week voor ik kon testen al is dit tijdens de tweede zwangerschap totaal anders en dit maakt mij erg onzeker.
6 jaar geleden

Ik was 4 maanden na bevalling weer zwanger was behoorlijk pittig vanwege dat mijn man hele week weg is maar heb 't wel gered zit. 13 maand tussen en grote broer is heel lief voor zijn zusje

6 jaar geleden

Ten eerste gefeliciteerd! En ik begrijp je onzekerheid heel goed. Mijn zoontje was net een jaar toen ik zwanger bleek van nummer 2. Ben nu ruim 36 weken zwanger, en is vanaf het begin totaal anders. Ik voelde me wel zwanger, zelfs toen de eerste test negatief was, maar ik kon het niet geloven, omdat we wisten dat het, net als de eerste keer, waarschijnlijk heel lang zou duren. Daarnaast voelde ik me heel anders; waar de eerste zwangerschap vanaf het begin moeizaam was (hondsberoerd, bekkenproblemen, extreme buikkrampen, tegen het eind kilo's vocht vasthouden en Carpaal tunnelsyndroom), voelde ik me deze keer vanaf het begin Ok. Paar keer bij vlagen beetje misselijk, weinig aangekomen, weinig rug- en bekkenklachten, ben alleen erg vermoeid, maar is ook niet gek met een dreumes van nu 20 maanden die pas een paar weken geleden goed is gaan slapen. Ik heb daardoor ook heel Lang het gevoel gehad dat het niet goed was. De eerste echo was een opluchting, want het hartje klopte, maar pas bij de 20-weken echo kon ik mijn angst echt loslaten, en gebruik het verschil nu ook als positieve aanloop naar mijn bevalling. De eerste keer was heel heftig, met uiteindelijk spoedkeizersnee en een flink zieke baby, dus ga er vanuit doordat alles nu zoveel makkelijker is de hele zwsch dat ook dat makkelijker en minder traumatisch wordt en we geen keizersnee nodig hebben! Heb vertrouwen in je lichaam, en probeer ondanks je zorgen toch te genieten!

6 jaar geleden

Hier na 6 maanden alweer zwanger van nummer 2. Ook ik ben onzeker, maar meer voor de toekomst dan m'n zwangerschap . Het is vrij pittig zwanger zijn en een meisje van net een jaar dat nog niet loopt, maar ik heb er vertrouwen in dat als meisje nummer 2 er is het allemaal wel losloopt. Vertrouw op jezelf en je lichaam. En natuurlijk gefeliciteerd!

6 jaar geleden

Dank je wel. Probeer het inderdaad een beetje los te laten. Had echt totaal niet verwacht dat een tweede zwangerschap me zo onzeker zou maken. Maar komt wel goed.