Snap

20 weken echo... #SPANNEND

Waarom zien veel vrouwen de 20 weken echo als een leuke echo? Ik kijk juist op tegen deze echo.

Nu ik 17 weken zwanger ben zie ik steeds meer op tegen de 20 weken echo. Zal alles wel goed gaan met onze kleine meid, zal ze gezond zijn... Ik zit op een groep met allemaal mama's die rond de zelfde tijd zijn uitgerekend en zie daar regelmatig voorbij komen: "zin in de 20 weken echo want dan weten we eindelijk het geslacht". Ik kan hier soms erg boos om worden. Is het geslacht zo belangrijk dat dit boven het welzijn van je kindje in je buik gaat? Dit klinkt heel hard en tuurlijk 9 van de 10 keer zijn de baby'tjes gewoon gezond maar toch. De 20 weken echo is juist iets waar ik totaal niet naar uit kijk en zelfs als een berg tegen op zie. Er word niet voor niets gezegd een oppas voor de kinderen te zoeken aangezien deze onder geen enkele voorwaarden mee mogen  

Misschien dat ik een hele rare gedachten gang heb maar, het zit mij zo dwars om telkens te horen en te lezen over hoe leuk die 20 weken echo is want hoeveel vrouwen hebben wel misschien wel hartverscheurend nieuws gekregen tijdens deze echo en de moeilijkste keuze moeten maken die denkbaar is...

7 jaar geleden

Ik moest bij de 20 weken echo alleen heen.. mijn man woonde in het buitenland.. Ik heb alles gefilmd dus hij kon het later terugzien. Ik was bloednerveus, ik dacht aan allerlei enge dingen die mis zouden kunnen zijn.. Daar lag ik dan te stressen op die tafel.. Het geslacht heb ik toen ook niet naar gevraagd, ik was toen zo blij dat ik hoorde dat het gewoon een gezonde sterke baby was, haha..Daarna ging ik blij de deur weer uit.

7 jaar geleden

bij de eerste wist ikniet goed wat ik kon verwachtten en had de angst ook mijn of meer weg gestopt. bij de tweede heeft het vanaf het begin verkeerd gevoeld. met 15 weken onverklaarbare bloedingen gehad en was heel zenuwachtig voor de 20 weken echo. was zo bang dat er nog meer mis zou zijn en het was al zo moeilijk. uiteindelijk werd er niks gevonden. om er binnen 24 uur na geboorte achter te komen dat de darmafwijking van mijn man erfelijk is. hij ligt op dit moment al voor de 5de keer in het ziekenhuis, is pas een half jaar oud.. ik bedoel maar..

7 jaar geleden

Herkenbaar, wij vonden de echo's ook nooit echt leuk om er naar uit te zien, waren altijd zenuwachtig van of het goed was. Alleen de 1e echo vonden we spannend en leuk om te zien en van de 2e hoelang ik al zwanger was,

7 jaar geleden

Wij hadden regelmatig een echo en wisten voor de 20 weken echo al dat we een zoontje verwachtte. Wij waren ook best wel zenuwachtig voor de 20 weken echt omdat ze extra zochten naar aanwijzingen op een erfelijke aandoening. Gelukkig niks gevonden en later na een DNA test bleek onze zoon het foute gen inderdaad niet te hebben. Klinkt misschien maf maar maak je er niet druk om, hun zijn in de gelukkige positie dat ze zich geen zorgen maken. Misschien kennen ze wel geen nare 20 weken echo's in hun omgeving. Misschien laten ze wel niet merken dat ze best wel zenuwachtig zijn. Heel veel sterkte met jullie 20 weken echo.