Terug
Blog header image

#11 Bakfiets; 1 of 2 wielen?

Ik wil héél graag een bakfiets! Het lijkt me ideaal, mochten we een tweede kindje krijgen.
nijn81
6 jaar geleden

Ik zou sowieso voor twee wielen gaan! Lijkt me praktischer bij het in en uitstappen (valt minder snel om, geen gehannes met een standaard). Lijkt me steviger ook. En ik heb van bakfietsgebruikers horen zeggen dat ze zo ontzettend zwaar trappen, dat een elektrische trapondersteuning geen overbodige luxe is. Tenzij je graag aan sport doet.... ;-) Nog effe doorsparen dus..... Want die elektrische zijn tien keer zo duur. Maar wel de investering waard!

iMennen
6 jaar geleden

Oh, dat trappen komt wel goed. Geen heuvels hier ofzo ;-) dus een beetje trappen kan geen kwaad...hoop ik, haha.

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

Maar 1 advies ga test fietsen op beide! Voor stabiliteit zeg je echt 2 wielen voor. Maar ik heb ook wel is gelezen van een mama dat ze die nieuw had aangeschaft om er vervolgens achter te komen dat ze er echt niet op kon fietsen! Haar heel evenwichtsorgaan raakte zo in de war van dat het anders was dan een gewone fiets dat het haar gewoon niet lukte.. En na 2 weken konden ze de nieuwe bakfiets weer verkopen....

iMennen
6 jaar geleden

Goeie! Ga het zeker testen! Dank je :-)

rebo1982
6 jaar geleden

Testrijden is key! Ik heb uiteindelijk gekozen voor een driewieler (2 voor) met trapondersteuning. Die dingen rijden echt zwaar, als je op gang bent gaat t wel, maar als je -zoals ik- op weg naar je werk voor een stoplicht bruggetje-op moet wachten en op gang moet komen prijs je de trapondersteuning de hemel in. En als je dan sportief wilt doen zet je m met een druk op de knop uit. Daarbij: als het weer eens hondeweer is (en dat gebeurt in dit land vaker dan je denkt) en je verplicht bent op de fiets te stappen -want enige vervoermiddel- ben je blij dat t niet allemaal bij jou vandaan moet komen want een groot deel van je energie zit dan ineens in het ergeren aan het weer ;) Ik heb niet gekozen voor de tweewieler omdat ik bang was in de tramrails vast te raken/te vallen. Daarbij hoef ik nu bij een stoplicht niks in evenwicht te houden en dat is wel prettig gezien de beweeglijkheid van mijn peuter en enthousiasme waarmee haar broertje hierop reageert.... Maar ik moet wel zeggen: de keus is heel persoonlijk!

Anoniem
6 jaar geleden

Wij hebben een driewieler, babboe big, zonder trapondersteuning maar wel 7 versnellingen. Moet zeggen dat ik hem soms bijna te licht vind fietsen, behalve bij wind tegen over een viaduct :) Wij hebben onze peuter tot ongeveer twee jaar in de peuterstoel vervoerd. Dat hoeft niet maar vonden we zelf een fijner idee. In het begin kon ik er trouwens ook niet op fietsen, heb uitgeroepen dat ik dat echt nooit meer ging doen, maar na een paar keer oefenen had ik nergens meer last van. We hebben er een stevig kettingslot bij gekocht, hij kan meestal prima aan een paaltje of nietje en anders door het voorwiel. Er zijn test dagen waar je een bakfiets kan uitproberen. Wij willen in elk geval niet meer zonder!

iMennen
6 jaar geleden

Dank voor je reactie! Testen gaan we zeker doen :-) nog even doorsparen!

iMennen
6 jaar geleden

Ja, alle begin is lastig hè, hihi. Gelukkig is Hilversum niet zo supergroot, dus geen gekke hellingen, viaducten of gekke verkeerslichten.

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hard, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon..