Snap
  • Zwanger
  • Gezond

#10 Wanneer zal de baby geboren worden?

We zijn dolblij met de nieuwe zwangerschap! En toch is het ook onwijs spannend allemaal.

Vanwege de zwangerschap met Meadow* staan we dit keer onder controle van de gynaecoloog. 

Op 25 mei 2012 hebben we de eerste afspraak en echo. Ik ben op dat moment 6+5 weken en we zien een mooi kloppend hartje. Prachtig om dat te zien.

1 juli hebben we de termijn echo met precies 12 weken en word de uitgerekende datum vastgelegd op 13 januari 2013. Precies dezelfde datum als die van Meadow. We blijven het enorm bijzonder vinden.

Elke controle krijgen we ook een echo. De 20 weken echo is goed, alles ziet er goed uit en voor zover ze kunnen zien krijgen we een gezond kindje... een JONGEN!

Superleuk dat we een zoontje krijgen. Niméa vind het allemaal interessant die baby in mama's buik. Al kan ze zich nog niet bedenken hoe het straks gaat zijn natuurlijk.

Richting de 26 weken krijg ik een nerveus gevoel... ik vind het zo spannend. Bij Meadow* ging het mis rond deze tijd en met 26+3 is ze geboren. Ik ben bang.... het is zo bijzonder dat deze zwangerschap precies gelijk loopt, maar het maakt me ook enorm bang.

Gelukkig gaat ook dit weer voorbij. En elke dag die ik langer zwanger ben dan bij Meadow* ben ik dankbaar.

Ik geniet van het kleine jongetje in mijn buik.

Rond 28 weken merk ik dat ik wat last heb van harde buiken. Maar niets pijnlijks. Op 26 oktober 2012 heb ik weer een controle bij de gynaecoloog, ik ben dan 28+5 weken. De echo ziet er goed uit, maar omdat ik harde buiken had gehad wilde hij even inwendig onderzoek doen. Absoluut geen favorietje, maar wat moet dat moet. Hij ontdekt dat ik 2 cm ontsluiting heb en mijn baarmoedermond +/- 50% verstreken. De gynaecoloog stuurt me direct door naar de afdeling voor een uitgebreid onderzoek (CTG en bloeddrukmetingen enz). Ik blijk geen weeën activiteit te hebben, dus ik krijg een longrijpingsprik en mag naar huis. De volgende dag moet ik terug komen voor weer een longrijpingsprik. En nu elke week op controle komen.

De week daarna zit ik nog steeds op 2 cm ontsluiting en mijn baarmoederhals is voor 60/70% verstreken, met 29+6 weken.

Op 7 november 2012 (30+3 weken), kreeg ik last van wat voorweeen. Dus naar de dokter gebeld en moest meteen naar het ziekenhuis komen. Daar aangekomen werd ik onderzocht en bleek ik 4 cm ontsluiting te hebben en baarmoedermond was voor 90% verstreken. Het bleef de laatste 2 weken gewoon hangen op 2 cm,

zelfs 2 dagen geleden was het nog 2 cm, maar nu dus ineens 4. Ze gaven me weer een longrijpingsprik.Ik werd op een verloskamer gelegd en in de gaten gehouden met 24 uur ctg. De volgende dag bleek ik geen weeen activiteit meer te hebben, dus die avond wou de arts me naar de afdeling verplaatsen, om daar met bedrust te blijven tot de baby geboren zou worden.

De dokter checkte me nog 1x voor hij me ging verplaatsen, en toen bleek ik 5 cm ontsluiting te hebben en 100% verstreken. Dus uiteraard ging ik nergens meer heen.

De dokter deed een echo en de baby bleek dwars in mijn buik te liggen. Dus ik werd ingepland voor een keizersnee voor de volgende ochtend.

Weer een te vroeg geboren kindje, gelukkig wel wat verder dan bij Meadow* en geen gekke complicaties. Ik had graag minimaal de 32 weken gehaald, maar dit kleine mannetje kon helaas niet meer wachten, dus met 30+5 weken word hij geboren...