
Van dit nagerecht wordt iedereen blij!
Met dit vrolijke en heerlijke nagerecht maak jij je gasten helemaal blij! Deze taart is vegan én lactosevrij en staat niet bol van de suiker. Top toch?
Choco-ananastaart met viooltjes
Deze vegan & lactosevrije taart kun je helemaal naar eigen wens vormgeven, bijvoorbeeld met kokosrasp en stukjes gedroogde mango. Het grote voordeel: hij staat niet bol van de boter en suiker! Zie onder aan het stappenplan het overzicht van ingrediënten.Stappenplan:- Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een springvorm (Ø 24 cm) in met margarine en bestrooi met meel.
- Mix het meel, bakpoeder, zout, vanille en de rietsuiker in een kom en roer goed. Pureer met een staafmixer in een andere kom de olie met de banaan en de kokosmelk.
- Meng de droge ingrediënten met de natte. Roer hier de ananasstukjes en stukjes pure chocolade (50 g) door. Mix goed, maar roer niet te lang (het beslag moet dik, stroperig en vooral niet te vloeibaar zijn).
- Giet het beslag in de vorm en bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar. Prik met een satéprikker voorzichtig in het midden van de taart. Als die er schoon uit komt, is de taart gaar. Bak anders nog 10 minuten langer. Laat de taart volledig afkoelen en stort deze voorzichtig op een schaal.
- Smelt de overige chocolade (100 g) au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade over de taart en bestrooi met geraspte kokos en stukjes gedroogde mango. Versier met de viooltjes.
Ingrediënten:plantaardige margarine350 g gezeefd tarwemeel1 zakje bakpoeder1 mespunt zout1 tl vanillepoeder300 g rietsuiker200 ml olijfolie1 (Fairtrade) banaan, in stukjes250 ml kokosmelk1 (Fairtrade) ananas, in stukjes50 g pure chocolade, in kleine stukjes100 g pure chocolade, in stukjes20 g kokosrasp en stukjes gedroogde mangoviooltjes of andere eetbare bloemetjes