Snap
  • Voeding
  • mamaplaats
  • borstvoeding
  • flesvoeding
  • moederliefde
  • mamablogger

Van borstvoeding naar flesvoeding

Ik heb de eerste 2weken borstvoeding kunnen geven aan Oona. En ik heb hier echt wel intens van genoten. Het is zo een speciaal gevoel. Ik kan het zelfs niet met woorden omschrijven. Jammer genoeg was Oona een “luie drinker”. Ze viel in slaap, dronk niet genoeg cc, ik begon na een tijdje niet meer genoeg melk aan te maken, en Oona sliep heel de dag door. Een beetje een cirkel infeite. 

Het was al snel duidelijk dat ik ging mogen gaan afkolven na die 2weken. Afkolven en met de fles geven ging super omdat ze minder kracht moest zetten om te zuigen. Ondanks de vele pogingen aan de borst bleef dit slecht gaan. Nuja ik was al heel blij dat ik haar toch dat beetje borstvoeding kon geven al was het met de fles. Uiteindelijk na 2maanden afkolven was de melk plots op. Ondanks ik echt alles heb zitten proberen lukte het dus niet meer om genoeg melk af te kolven. Ik kon niet anders dan stoppen en volledig naar flesvoeding overgaan. 

Ik heb heel lang zitten twijfelen tijdens mijn zwangerschap als ik wel of niet borstvoeding ging geven. Ik dacht altijd ik ga nooit een “borstvoedings die hard mom” zijn. Maar eenmaal mijn dochter op de wereld was zei ik och waarom niet kom leg haar maar aan. En ik was verkocht vanaf dat eerste moment. Dus het feit dat ik het moest opgeven voelde voor mij ergens als falen. Ik heb nu achteraf gezien ook het gevoel dat ik hiervan niet genoeg heb genoten. En dat is zo spijtig ! 

Nuja spijt komt dikwijls te laat. Ik weet wel dat ik alles heb gegeven wat ik kon. En dat geeft mij ergens wel een gerust gevoel. Ik ben nu ondertussen al 4maand bezig met flesvoeding en alles verloopt prima. Ik ben ondertussen ook het mooie gaan inzien van flesvoeding, want ja ook flesvoeding geven aan je baby is een intens en mooi gevoel. Zeker als Oona tijdens het voeden mijn vinger stevig zit vast te houden, of zo rustgevend met haar licht blauwe oogjes in de mijne zit te kijken terwijl ik in haar haartjes zit te vrijven. 

Ik denk nog heel vaak terug aan die borstvoedingsmomenten, en of ik ze mis. Maar uiteindelijk is flesvoeding op zich ook niet zo slecht en ik heb ook van deze momenten leren genieten. Het is wat het is en ik heb leren aanvaarden dat mijn lichaam mij deze luxe niet langer kon geven. Dus aan alle mama’s die wel deze luxe hebben geniet intens hiervan, want ooit zul je deze momenten missen. Maar uiteindelijk is je baby voeden met een flesje even mooi, en teder ! 🧡

Snap
4 jaar geleden

Wat lief dankjewel hoor !! Mijn partner gaf wel de eerste maand snachts de fles terwijl ik aan het afkolven was. Na eerste maand begon hij terug met werken en dan stond ik er alleen voor 😅 ik had wel geluk dat Oona na een 2tal weken al 8u sliep snachts ! 👨

4 jaar geleden

Wow!!! 2 maanden fulltime kolven én daarna via de fles geven!!! Dan ben je dus 2x zo druk en moet je ook nog alles schoonmaken achteraf. Wat een werk: wat een topper ben je dat je dat zolang hebt volgehouden! Echt heel knap, mag je super trots op zijn. Alleen al om de 3 uur voeden ( fles of borst) is al best heftig en jij hebt er dubbel werk mee gehad. Hoef je niks geen spijt van te hebben, je hebt keihard gewerkt