Snap
  • Mama
  • Baby
  • makkelijk
  • Gezond

Smaakontwikkeling van je kind: zó stimuleer je dit

Jong geleerd is oud gedaan!

Dat kinderen soms lastige eters kunnen zijn is (helaas) een feit, maar wist je dat je daar zelf invloed op kan hebben? Door te experimenteren met het eten van je kind, stimuleer je de smaakontwikkeling. Kindjes hebben ook smaakpapillen. En hoewel ze nog geen spicy voeding aan kunnen, kun je ze al wel goed kennis laten maken met allerlei andere smaken, texturen, kruiden en specerijen. Goed voor later!

Smaakontwikkeling

Wist je dat de smaakontwikkeling van je baby al begint in de baarmoeder? Je baby ontwikkelt tussen week 12 en 15 smaakpapillen op de tong. Door de smaak van de voeding die jij eet, kan je baby al dingen proeven via het vruchtwater dat hij of zij drinkt. De smaakontwikkeling van je kind is één van de meest bepalende factoren in het voedingsgedrag op latere leeftijd. Vanaf jongs af aan een brede smaakontwikkeling stimuleren is daarom erg belangrijk. Zo wordt het eerder een makkelijke eter en krijgt het zo de nodige voedingsstoffen binnen.

Nieuwe smaken en texturen

Door het aanbieden van verschillende, nieuwe texturen en smaken kan je kind heerlijk ontdekken. Ga eens voor smaken zoals peulvruchten, linzen, kruiden en specerijen die niet heel standaard zijn in onze keuken. Nog een voordeel: wist je dat veel van deze ingrediënten ook nog eens plantaardig zijn? Helemaal van nu: direct met een dagje minder vlees, vis of zuivel in de week. Gezond - voor je kindje én de planeet - en ook nog eens een prima aanvulling op je weekmenu.

Zuur bekkie

Heeft je kind helemaal geen zin in culinaire hoogstandjes of nieuwe texturen? Niet erg. Veel baby's hebben even tijd nodig om te wennen aan nieuwe smaken. Vaak moet je een nieuwe smaak wel tien keer aanbieden voor je kind het lekker gaat vinden. Daarom is het goed om eten dat je kleintje niet meteen met smaak opeet, wel opnieuw aan te bieden op een andere dag.

Keukenprinses

Hoe je dit aanbieden van veel smaken en structuren kunt toepassen in jouw drukke leven? Heel makkelijk. Ook bij een smaakvolle maaltijd voor jezelf, hoef je niet altijd apart te koken voor je kleintje. Let alleen wel eventjes op de pittigheid, en voeg bijvoorbeeld dat rode pepertje pas toe nadat je een bordje voor je kleintje hebt gemaakt. Ook laat je eventuele nootjes achterwege en maak je voor je kind natuurlijk alles wat kleiner en zacht. Voilà: een spicy homemade kokoscurry voor mama en een milde zachte kokoscurry voor je kindje.

In een handomdraai

Heb je nou voor jezelf een kokoscurry in elkaar geflanst die je voor je kind toch niet helemaal geschikt vindt? Of heb je zelf even geen inspiratie, maar wil je je kleintje toch aan nieuwe smaakcombinaties laten wennen? Geen punt. Gerber Plant-tastic biedt biologische en plantaardige maaltijden in verrassende smaakcombinaties! Wat dacht je van een groenteschotel met zoete aardappel of een ratatouille met aubergine? Ze bieden zelfs een kokoscurry met bloemkool, mocht je de jouwe toch net iets te spicy hebben gemaakt. De maaltijden zijn zonder vlees, vis en zuivel, maar door gebruik van peulvruchten wel een bron van plantaardig eiwit. Zo verbreed je het smaakpallet van je kleintje ook nog eens op een voedzame manier.

Nog plek voor een toetje of tussendoortje?

Niet alleen bij de warme maaltijd kun je variëren met nieuwe smaken. Ook bij het ontbijt of bij het geven van een toetje of tussendoortje kun je het smaakpallet van je kindje verbreden. Zuivel en knijpfruit kennen ze inmiddels wel, maar heb je ze ook al eens kennis laten maken met variaties op zuivel? Wat dacht je van een toetje op basis van kokosmelk? Of een smoothie drink op basis van haver en fruit? Het assortiment van Gerber biedt naast maaltijden ook lekkere, plantaardige toetjes en smoothie drinks waarmee je je kindje eens wat anders voorschotelt. En zeg nou zelf, wie zegt er nou nee tegen een toetje met kokosmelk en mango-kiwi puree?

Snap

Gratis een haute cuisine maaltijd of toetje voor je kindje proberen?

Met de babyvoeding van Gerber® kun je je kindje in een handomdraai kennis laten maken met nieuwe smaken en texturen! Het assortiment van Gerber is 100% biologisch en plantaardig en heeft iets voor ieder moment van de dag: maaltijden, toetjes en tussendoortjes. Alle producten zijn vrij van toegevoegde suikers1, zout of kunstmatige toevoegingen2. De Plant-tastic maaltijden voor baby’s vanaf acht maanden bieden bijzondere smaakcombinaties. Door een combinatie van granen, groente en peulvruchten zijn ze een bron van plantaardig eiwit. Dit maakt het een voedzaam alternatief op maaltijden met vlees, vis of zuivel. De plantaardige toetjes en smoothies zijn zuivelvrij, en daardoor geschikt voor kindjes met lactose-intolerantie of een koemelkallergie. 

Je kunt nu Gerber gratis uitproberen! Koop één plantaardig toetje, of 2 producten naar keuze (exclusief het plantaardig toetje) en ontvang je aankoopbedrag terug. Weten hoe? Check de website: [MyGerber.nl].


1Bevat van nature aanwezige suikers

2Conform wetgeving