Snap
  • arfid
  • eetstoornis
  • Eetstruggle

Mijn Kind Wil Niet Eten! (arfid)

De kinderarts denkt dat mijn kind arfid heeft.

Daar ben ik weer. We zijn afgelopen woensdag naar de kinderarts geweest omdat onze dochter eigenlijk al anderhalf jaar slecht eet. En echt een voorkeur heeft voor bepaald eten. We hebben alles al geprobeerd en wisten niet meer wat we er mee aan moesten elke dag opnieuw de strijd aangaan met het eten. We zijn moe we zijn op. Ik ben maar naar de dokter gegaan omdat ik eerst dacht dat het een fase was maar me steeds meer zorgen ging maken. Ze gaf over bij Macaroni, wou de groentes niet in de spaghetti en plukte alles eruit. Eet alleen een appel en aardbeien kwa fruit. Wat betreft avondeten eet ze alleen Schnitzel en worst, boontjes, spinazi, broccoli spaghetti en gekookte aardappels. We zijn dus doorverwezen naar de kinderarts. Haar Groei en Gewicht zijn boven gemiddelde. Dus geen zorgen meer daarom. Ze is heel energiek overdag ook dat is allemaal goed. Nu krijgen we het eet team die ook een diagnose kan stellen. Maar volgens de kinderarts konden we er haast wel van uit gaan dat ze arfid heeft . ik had hier nog nooit van gehoord maar ben blij dat we weten wat er aan de hand is. De stress zakt langzaam van onze schouders en accepteren we dat ze alleen maar bepaald eten wil eten. We zijn benieuwd hoe wij geholpen kunnen worden met het begeleiden van ons dochtertje in haar eetstoornis . https://www.thuisarts.nl/arfid/ik-heb-eetstoornis-arfid

9 maanden geleden

Je bent een gezegende mama! Schnitzel en worst, boontjes, spinazi, broccoli spaghetti en gekookte aardappels! Onze zoon eet aleesn brood met pindakaas en pap. Al 6 jaar! Groente en fruit worden hier met luid gegil geweigerd en als het moet de tuin in gegooid.. liefst zonder aan te raken.

1 jaar geleden

Onze kinderarts heeft nog nooit over arfid gesproken. Maar ons zoontje is al bijna 4 en eet qua avond eten alleen maar gebakken aardappelschijfjes en verder niets. En fruit helemaal niets. En boterhammen alleen met 1 type jam, chocolade pasta of appelstroop. En zijn groei is wel beneden gemiddeld. Kinderarts zegt is een fase nou ben benieuwd wanneer het dan eindelijk beter wordt.

1 jaar geleden

Zo dit is al een stuk minder als ons dochtertje. Je zit als ouder vaak met je handen in het haar. Wij hebben echt meerdere keren aan moeten geven dat ze alleen bepaald eten wil eten. Ook overgevoeligheid voor kaartjes wat in kleding zit is een van de tekenen van Arfid. Ik snap dat je je als ouder zijnde heel veel zorgen maakt en soms met je handen in je haar zit. Er zijn groepen die kunnen begeleiden in het avondeten om zo te kijken of er indd een onder liggend probleem ligt. Mocht je tijd hebben zou ik toch me is gaan verdiepen in Arfid en mocht jou zoon aan al die punten voldoen wat de symptomen zijn zou ik toch is weer contact op nemen. De kinderarts zit zelf niet met een kindje thuis die niet eet. Ik hoop dat je hier een beetje wat aan hebt liefs melissa

1 jaar geleden

Ik had nog nooit gehoord van Arfid! Net even snel gegoogled. Maar zo herkenbaar om te lezen. Op een gegeven moment ben je gewoon op!