Snap
  • Voeding
  • slapen
  • borstvoeding
  • co-slapen
  • doorslapen
  • slaapassociaties

Ik voed mijn dochter in slaap.

Al bijna 14 maanden is dit de situatie die voor ons het beste werkt. 🤱🏻

Mijn laatste blog is alweer een maand of vijf geleden, ik was druk met mijn #Memlife. 😉 Afgelopen mei werd onze dochter één jaar, en mán wat gaat ze snel! Ze liep al met 10 maanden, dus wij hadden weinig tijd om stil te zitten haha. Maar goed, het slapen, waar mijn vorige twee blogs ook over gingen, is nog niet echt veranderd. Ze slaapt nog steeds bij ons in bed, en ik voed haar eigenlijk ook altijd in slaap. Tuurlijk probeer ik haar wel eens in haar eigen bedje te laten slapen, en soms gaat dat ook even goed. Maar na een paar uurtjes wordt ze weer huilend wakker, en wil ze weer drinken. Nachtvoedingen heeft ze eigenlijk niet meer nodig, toch lukt helemaal stoppen nog niet. De ene keer valt ze zelf weer in slaap, maar ze kan ook een halfuur tot een uur blijven huilen tot ik haar weer bij mij leg. Ze vindt het veel te fijn natuurlijk, en ik ben meestal allang blij als ze snel weer in slaap valt, en ik zelf ook snel verder kan slapen. 

Als ik íets heb geleerd in mijn eerste jaar als moeder, is dat slaap belangrijk is, maar dat ik ook goed functioneer op gebroken nachten. Maar goed ook, want die heb ik nu al bijna 14 maanden. Doorslapen is een zeldzaam begrip. Heel vaak weet ik ‘s ochtends niet eens precies meer hoe vaak we wakker waren, zo’n gewenning is het al geworden. Daarom vind ik samen slapen nog steeds zo fijn. Als ze wakker wordt, kan ze snel weer in slaap vallen naast mij, en hoef ik niet tien keer per nacht uit bed. En ergens is het ook heel gezellig naast mij, en mis ik haar al snel als ze wel een paar uurtjes in het ledikant naast ons bed slaapt. 

Of deze situatie ideaal is, weet ik niet. Maar voor ons werkt dit nu al bijna 9 maanden. Ik heb al verschillende vormen van slaaptraining geprobeerd, maar op de lange termijn heeft het nog niet voor een verbetering van onze slaap gezorgd. Ik blijf mijn eigen gevoel volgen, en kijk naar de behoefte van mijn dochter. Mijn gevoel zegt nog steeds dat het vanzelf beter zal gaan, maar dat dacht ik een half jaar geleden ook al, en er is nog weinig veranderd. Maar goed, ons meisje is ook geen fantastische eter en een lichtgewicht, dus ik gun haar die paar extra slokjes melk ook nog steeds. Ik geniet van deze tijd zolang het duurt, het geven van borstvoeding vind ik zo bijzonder mooi. Er komt een tijd dat zij niet meer wil, of dat ik er klaar mee ben. Alles gaat al zo snel, wij nemen onze tijd. Samen. 🍀

3 jaar geleden

Hahaha ja hier ligt er 1 vaak onderste boven en ik op een randje. Het is hier ook ontstaan met bv geven en dat het qua werk en alles gewoon fijner was samen te slapen (voor de nachtvoeding 2 sec wakker om meteen weer in slaap te vallen🙈). Dat was mij gegeven tot 12maanden. Daarna vol angst en paniek en was het fijn hem bij mij te hebben. Nu? Gewoon genieten, knuffelen in slaap vallen, 's ochtends het "mama" fluisterend in je oor. Zou niet anders willen🙈 Overdag dutje in zijn bed overigens vanaf het begin 😊🙃

3 jaar geleden

Klopt ook, het heeft zeker veel voordelen samen te slapen. Moet er nog lang niet aan denken dat ze op haar eigen kamer gaat slapen 🙈

3 jaar geleden

Wat mooi, zo’n fijn momentje samen 💚

3 jaar geleden

herkenbaar ja, het helpt zelf ook om sneller weer in slaap te vallen. Blijft een mooi (wonder)middel 🤱🏻🍀