Snap
  • Vakantie dagje weg
  • familie
  • coronavirus
  • coronatijdperk
  • Winterblues
  • Waarderen

Van winterblues naar coronablues?

Ben ik eindelijk van de winterblues af... krijg ik last van de coronablues. Wellicht herkenbaar, maar echt, ik word soms zo moedeloos, rusteloos en verdrietig van de periode waar we momenteel doorheen gaan. Ik heb nergens zin in en kijk nergens meer naar uit. We weten niet wanneer dit ophoudt en dat maakt me onrustig.

Gelukkig heb ik Ylse, zij zorgt ervoor dat ik verplicht rust, reinheid en regelmaat in mijn dag houdt. Maar anders... ik zou het liefst de hele dag in mijn bed willen liggen netflixen. Haal me er maar uit als dit voorbij is.

We hebben geen grote vakanties, festivals en concerten om naar uit te kijken. Met een uitje in het vooruitzicht, kon ik mezelf vaak nog wel even oppeppen. ‘Even doorzetten, Martine, bijna afleiding!’ Maar nu? Er is even niks. 

En eigenlijk... vind ik dat allemaal wel even prima. Want ik leer opnieuw genieten. Want hoezo is er niks? Er is genoeg! Alleen zag ik die kleine dingen niet meer.

De eerste keer uit eten met ons meisje is extra speciaal, even naar de winkel is echt een uitje en oh zwemmen! Eindelijk met ons gezinnetje zwemmen! Dingen die je vorig jaar zonder nadenken gewoon kon doen, daar ben ik nu extra dankbaar voor dat we die kunnen doen. Moet je nagaan hoe speciaal alle grote dingen straks weer zijn!

Natuurlijk hoop ik dat deze ellende snel voorbij is, maar voor nu grijp ik deze kans aan om mijn geluk weer opnieuw leren te waarderen. Kijken naar wat ik wél heb.

4 jaar geleden

❤️