Snap
  • Vakantie dagje weg
  • vakantie
  • Onzekerheden
  • gezinvanvijf
  • Jongensmama

Vakantiepret met een zwart randje

Ik haat zwembaden, zwemmen of naar het strand ook al zo'n hekel aan. Niet omdat ik het niet leuk vind hoor, ik vind het juist heel leuk. Maar...

Ik haat zwembaden, zwemmen of naar het strand ook al zo'n hekel aan.

Niet omdat ik het niet leuk vind hoor, ik vind het juist heel leuk. Alleen door het feit dat ik mijn fatsige walgelijke lijf in bikini of badpak moet hijsen staat het mij zo tegen om dit vaker te doen.

Ik ben eigenlijk al sinds de pubertijd te zwaar, ik hou gewoon van lekker eten en mijn pech is nou juist dat je het altijd in alle hoeveelheid terug ziet op mijn lijf. Daarbij ook het ongeluk van de donkere haargroei over mijn hele benen als gevolg van de pcos, deze twee samen maken mij zo onzeker.

Ongeveer een jaar na de geboorte van Owen woog ik 130 kilo.

Zoiets plan je niet, dit sluipt er gewoon in. Uiteraard merk je het aan je kleding en zie je het in de spiegel, maar op een gegeven moment ben je al zover, dat het je niet meer uitmaakt, en de momenten dat het je emotineel wel uitmaakt, probeer je dit verdriet weer weg te eten. Het was een vicieuze cirkel waar ik in zat.

Na de geboorte van Owen wilde ik het anders voor hem, na vele diëtisten, diëten en weinig calorieën, besloot ik om een gastric bypass te laten zetten. De kilo's vlogen eraf, maar in de spiegel zag ik nog altijd die vrouw van 130 kilo staan, daardoor groeide de onzekerheid alleen maar meer.

Als je zoveel kilo's afvalt en drie prachtige kindjes rijker bent, werkt de zwaartekracht niet bepaald mee... Mijn borsten, ooit mijn GROTE trots op dat walgelijke lijf, zijn nu niet meer dan twee zakjes smurven snot ... om over mijn buik maar te zwijgen.

Maar toch hijs ik mijn lijf op vakantie even in een bikini, omdat ik mijn jongens wel die herinneringen mee wil geven. Ik wil hen niet te kort doen of dingen ontzeggen omdat ik onzeker ben over mijn lijf. Ondanks alle onzekerheden was het vandaag een hele fijn dag en vergeet je deze even wanneer het kindergeluk van die gezichtjes af straalt, we hebben mooie herinneringen gemaakt ♡

3 jaar geleden

Vervelend dat je je zo voelt! Maar zo herkenbaar. Als we dat knopje toch eens uit konden zetten en lief over onszelf praten want dat lichaam heeft 3 hele mooie mensjes gecreëerd♥️