Snap
  • Vakantie dagje weg
  • opreis
  • zomer2020
  • Opreismetcorona

The only trip you will regret is the one you don’t take

Vertrekken of niet ?

Een quote waarin ik me volledig kan in terugvinden maar die nu in post-Corona tijden toch een heel andere invulling krijgt. Is het wel een goed idee om te vertrekken?

Reizen na of beter gezegd met Corona ... brengt zoveel twijfels. Is dit de nieuwe realiteit? Niet meer kunnen uitkijken naar je trip. Niet meer dromen van verre reizen of nieuwe ontdekkingen. Het is allemaal zo surreëel. Een glazen bol daar zou ik nu een miljoen voor geven want de uitzichtloosheid daar kan ik moeilijk mee om. Ook met het geknoei van de politiek ... al die onduidelijkheid zorgt voor nog meer frustratie & getwijfel . Ik zou het op een manier gemakkelijker vinden wanneer ze zouden zeggen “alle grenzen toe”.

I know het is en blijft een luxe op reis gaan. Het is zeker niet van levensbelang maar het brengt zoveel energie en vreugde in mijn gezin.

Nu wat is onze situatie ... We zouden naar een safe gebied gaan in Spanje (blijft dit zo?!?), we reizen in onze bubbel en verblijven in ons familie-huisje op een berg. Ter plekke dragen ze heel gedisciplineerd mondmasker en/of houden de afstand van 1,5 m ( wat hier in België ver te zoeken is). Gaan winkelen lijkt me veel veiliger dan hier in België. Verlaten strandjes meer dan genoeg dus we hoeven ons niet te vertoeven in Blankenberge-toestanden. WAAROM voel ik mij dan schuldig om maar te overwegen om misschien te vertrekken ?!?

Mijn kinderen gaan er van uit dat we niet naar Spanje vertrekken. Elk jaar kijken ze er naar uit om samen met de familie in ons huisje te verblijven. Voor hun is dit hun tweede thuis. Midden in de lockdown heb ik beslist om hun te vertellen dat Spanje niet mogelijk zal zijn. Het kleine waterkansje dat we misschien wel zouden gaan hou ik liever nog even geheim ... ik wil hun de teleurstelling besparen. Wat zouden jullie doen ? 

https://www.instagram.com/p/CCY7jd5DyXb/?igshid=1skmq8n7ssubk