Snap
  • Vakantie dagje weg
  • vakantie
  • vliegvakantie
  • liefs_van_roos
  • Corona
  • leerplichtig

Op vliegvakantie tijdens Corona?

Vanaf augustus gaat Ezra naar de basisschool en daar zijn we allemaal aan toe. Hij mist thuis gewoon uitdaging. Afgelopen weekend kreeg ik een mail van de basisschool met de klassenindeling voor volgend jaar. Zo gek om Ezra zijn naam te zien staan en de gedachte dat zijn schoolleven echt gaat beginnen.Het komt nu wel dichtbij vind ik. Straks gaat hij elke dag naar school en zullen we ons een nieuw ritme moeten aanmeten.Zomaar op vakantie is dan ook verleden tijd. We zullen ons moeten houden aan de schoolvakanties en dat betekent in mijn ogen vooral een hogere prijs moeten betalen.

In 2017 zijn wij op vakantie geweest naar Portugal. Ezra was toen net 1 jaar.Daarna gingen we elk jaar op vakantie binnen Nederland. We hadden heerlijke vakanties met genoeg zon. Eerlijk, ik ben snel tevreden en hoef niet perse naar het buitenland, maar het heeft wel wat. De vliegreis, ander eten, zwemmen in de zee en natuurlijk gegarandeerd zon wanneer je naar een warm land vliegt.Wij geven liever niet teveel geld uit aan vakanties. Ik koop liever mooie spullen voor ons huis en tuin waar we veel langer van genieten. Dus een vakantie van rond de +1500 zouden we niet zo gauw doen. Sander heeft nog minder die behoefte aan vakantie.Maar wanneer Ezra vanaf zijn vijfde leerplichtig is en we daarna jaren gebonden zijn aan de schoolvakanties ziet het er niet naar uit dat we nog goedkoop op vliegvakantie gaan. Tenzij we komend jaar nog gaan.....maar hoe verstandig is dat nu met Corona.

Uren zat ik afgelopen week te struinen op alle vakantie websites. Natuurlijk heb ik inmiddels onze vakantie al uitgekozen. In december 8 dagen naar Lanzarote. Ik kan niet zo goed tegen warmte dus 20 graden met zon is ideaal voor mij.Ik zie mezelf al zitten bij het zwembad of op het strand. Ezra wil heel graag een keer met het vliegtuig en zal het daar geweldig vinden, net als Eden.

Snap

Aan een kennis die reisadviseur is vroeg ik advies i.v.m. Corona. Het is lastig te zeggen hoe de situatie in december zal zijn. Wel weten we dat er op de Canarische eilanden weinig besmettingen zijn.Het vliegverkeer wordt vanaf nu weer uitgebreid en hoe dat verder zal verlopen is natuurlijk nog onbekend.De touroperator biedt een voucher wanneer de reis niet door kan gaan. Omdat de vakantie echt heel betaalbaar is, is het de vraag of we een vakantie in dezelfde prijscategorie gaan vinden wanneer deze vakantie niet door kan gaan. Bovendien is Ezra dan ook al snel leerplichtig en zijn we aangewezen op de schoolvakanties die sowieso duurder uitvallen.

Ooooh wat een dilemma dit. Moeten we de gok nemen en zitten we straks met onze cocktail op dat heerlijke eiland terwijl het koud en nat is in Nederland? Moeten we het risico op een voucher nemen en mogelijk flink moeten bij betalen voor een vakantie in 2021?Ik vind het zo lastig. Dit voelt als een kans die ik niet wil missen of ben ik te naïef en moet ik deze vakantie laten schieten?

Op mijn Instagram deel ik dagelijks dingen over ons leven. Vindt je het leuk om mee te kijken? Klik dan hier!

4 jaar geleden

Hier een reactie van iemand die zegt: gaan! Wij gaan volgende maand naar Mallorca met onze dochter van 5. Mondkapjes op in het vliegtuig en op bestemming ben je toch vooral buiten. Als je afstand houdt en je gezond verstand gebruikt, kan het prima. Lekker van gaan genieten. Lanzarote is een super mooi eiland, zijn wij ook op gezinsvakantie geweest!

4 jaar geleden

Inderdaad pas leerplichtig vanaf 5, maar als je kind naar school gaat verwacht de school wel dat de regels van school gevolgd worden. Het blijft lastig je weet niet wat Corona mogelijk nog zal brengen. Succes met je keus.

4 jaar geleden

Leerplichtig zijn ze pas vanaf 5 jaar. Dus ook volgebd jaar mag je gewoon nog buiten de schoolvakantie. Wij hebben het ook de winter voor ze 5 werd nog eveb gedaan.heerlijk. Ik zou het nu niet doen

4 jaar geleden

Als je met een kleintje het risico durft te lopen op ziekenhuisbezoek in het buitenland... ook repatriering zal niet meer gebeuren... Ik zou t niet doen, dat is me t geld écht niet waard!