Snap
  • Vakantie dagje weg
  • vakantie
  • Momlife
  • mamablogger
  • Centerparcs
  • mamaplaatscollab

Echt even samen, juist nu!

Afgelopen weekend mochten wij heerlijk genieten bij Center Parcs de Eemhof.

Afgelopen weekend mochten wij heerlijk genieten bij Center Parcs de Eemhof. Vrijdag zijn wij gaan rijden, het was voor ons maar een uurtje rijden dus dat was prima te doen! Ik ging met mijn meiden en mijn twee broers. Ricardo moest helaas werken, dus hij kon niet mee.Ook wel bijzonder deze mini-vakantie op deze manier te beleven...Bij aankomst stond het personeel van de receptie al klaar om ons te ontvangen. Supernetjes gedaan, alles ging op gepaste afstand. Wij kregen het pakketje met sleutels en informatie netjes met een grijper, in plaats van hand naar hand. Ook zat er een flesje ontsmettingsmiddel bij voor je handen. Supergoed!

Cottage

Omdat we iets te vroeg waren, was onze cottage nog niet klaar, dus zijn wij wat gaan drinken en Yentl kon lekker spelen in de vernieuwde speeltuin bij de plaza vlakbij. Ideaal!

De cottage waar wij verbleven was helemaal prima! Wij zaten nog in het ‘oudere’ gedeelte. Ik weet wel dat maar liefst 8 parken van Center Parcs volledig worden vernieuwd en dit zag ik dat ook bij de Eemhof. Die vernieuwde cottages zagen er trouwens echt belachelijk goed uit nu! Ik ben heel benieuwd hoe ze er vanbinnen uitzien.

Wij verbleven in een premium cottage, in zone 6. Wel een stukje lopen van de plaza en het zwembad, etc. Maar dat is ook wel lekker. Een beetje wandelen door de bosrijke omgeving. Je komt onderweg zoveel speeltuintjes tegen voor de kids! Die trouwens ook vernieuwd zijn, erg leuk.

Bij aankomst had ik gelijk gereserveerd voor het zwembad, want Yentl was niet meer te houden. Ze wilde zo graag zwemmen. Je kan via de Center Parcs app heel makkelijk reserveren voor het zwembad en de restaurants bijvoorbeeld, of andere activiteiten. We hadden ook gelijk de reservering gemaakt voor zaterdag! Het zwembad is eigenlijk het enige waar je nu extra voor moet reserveren.

Eenmaal gesetteld, hebben wij lekker in de tuin van onze cottage wat gedronken. Wij boften enorm met het lekkere weer afgelopen weekend en besloten om ook lekker buiten bij onze cottage te eten. Mijn moeder had een grote pan pasta gemaakt, zodat wij niet hoefden te koken of hals overkop nog naar een restaurant te sjezen. Dus we konden zo aanschuiven! Na het eten zijn we weer naar het zwembad gegaan, haha!

De ingang was aan de andere kant van het zwembad. Speciaal gemaakt i.v.m. het coronavirus. Het zwembad was heerlijk ‘rustig’. En niet rustig in de zin dat het leeg was, maar er was een gezellige drukte. Na het zwemmen de kids naar bed gebracht, en hebben wij lekker relaxed op de bank gehangen met een stokbroodje en smeersels!

Zaterdag

Loua sliep in een aparte kamer en Yentl sliep bij mij in bed, zo gezellig! Eerst werd Yentl zachtjes wakker, ‘mama ben je nog aan het slapen? Heb je lekker geslapen mama?’. En daar kwamen de twee armpjes om mijn nek. Ze vroeg gelijk of we al gingen zwemmen. Nou, eerst maar eens lekker ontbijten!

Ik vind het altijd heel gezellig om aan de tafel met zijn allen te ontbijten. Maar dat zat er nu niet in. Mijn broers zijn niet echt van het ‘vroege’ opstaan. En dat hoefde van mij ook zeker niet. Niet veel later werd Loua ook wakker. Dus wij stapte uit bed, en begonnen de dag. Ik had de deur lekker opengezet. Want door de rust en al de natuur hoor je de vogeltjes nóg beter. En daar kan ik zo gelukkig van worden.

Eenmaal klaar voor de dag, gingen wij weer aan de wandel naar het zwembad. Ons tijdslot was 9.45 uur. En, weet je wat ik zo onwijs goed vind van Center Parcs? Er is altijd een bar bij het zwembad waar je drinken en wat lekkers kan gaan halen. Helaas is dat nu, i.v.m. het coronavirus, gesloten. Maar guess what?! Er staat nu een machine waar je GRATIS drinken kan pakken! Nou, petje af. Ik vind dat ze daar goed over hebben nagedacht.

Na het zwemmen ging Loua haar middagslaapje doen en zijn wij weer lekker gaan relaxen op de ligbedden van onze tuin. Yentl hoorde dat er naast ons een kindje was en speelde daar lekker mee.

Wij keken af en toe bij elkaar om het hoekje hoe het ging. Zo gezellig!

Toen Loua weer wakker werd, gingen wij richting de kinderboerderij. Het is niet groot, maar wel leuk voor kindjes. Daar mocht je gewoon zonder reserveren naar binnen, maar wel met max. 15 personen daar rondlopen. Yentl en Loua zijn echte dierenvrienden, waren dus helemaal in hun nopjes. Nog even een denkbeeldig rondje ‘gereden’ op de tractor waarbij Yentl achter het stuur zat hihi. Heerlijk die fantasie die dan loskomt!

Niet veel verder, aan de overkant van het park, zit de ‘Marina’ van de Eemhof. Hierbij zit ook een heel leuk restaurant. Je kunt er watersport doen, zoals flightboarden. En dat is precies wat een van mijn broers ging doen. Geweldig om te zien en zo fijn dat je zulke activiteiten weer kunt ondernemen! Bij het haventje zit ook een klein strandje. Het was zulk lekker weer dat de kids daar nog lekker hebben kunnen spelen. Met andere kindjes zandkastelen bouwen. Enorm fijn, alles zo dichtbij elkaar!

In de avond hadden wij gereserveerd bij restaurant Fuego! Heerlijk eten en geweldig opgezet. Zoals alle restaurants eigenlijk. Wij kozen ervoor om op het terras buiten te gaan zitten. Puur omdat het nog steeds lekker warm buiten was. En Yentl in de grote speeltuin kon spelen en wij haar vanaf het terras goed in de gaten konden houden. Het was ook daar gezellig ‘druk’. Ik moet zeggen, het was echt heerlijk om weer zo uiteten te gaan. Mensen te zien genieten. Het eten was meer dan goed! Na het eten zijn we teruggelopen naar de cottage en heb ik de kids lekker in het grote bad van onze cottage gedaan. Twee schone kindjes & lekker naar bed! Moe en voldaan van deze drukke maar oh zo fijne gezellige dag.

Zondag

Wekker gezet, helaas! Aan al die fijne momenten komt er altijd weer een eind. Opruimen, tassen inpakken en alles weer in de auto zetten. Maar nog niet gelijk naar huis! Voor Yentl had ik nog een kleine verassing. Ik had een reservering gemaakt om in een bootje te varen op het park. Ze hebben daar een klein mini haventje voor kindjes gemaakt. Daar liggen van die grote zwanen wat waterfietsen zijn. Maar ook drie soorten motorbootjes. Een politieboot, brandweer – en nog een roze boot. Wij kregen de politieboot. We hebben een halfuurtje op het water gevaren met kapitein Yentl. Fijn dit even samen met haar te doen.

Alhoewel ze het in het begin wel spannend vond hoor! Maar daarna wilde zij toch ook wel zelf even achter het stuur. Hierna was het helaas echt tijd om de sleutels in te leveren en terug te rijden naar huis. Normaal gesproken mag je nog de hele dag gebruikmaken van de faciliteiten van het park. Maar wij vierden deze zondag Loua haar eerste verjaardag, dus moesten we eerder weg.

We hebben enorm genoten van het ECHT even SAMENZIJN! Vooral in deze gekke, onzekere tijden. Ondanks het coronavirus hebben wij ontzettend kunnen genieten van het weekend. Alles was supergoed geregeld, petje af voor Center Parcs!

Boek ook jouw weekendje weg!

Wil jij nou ook een weekendje weg? Park de Eemhof is een absolute aanrader. Boeken kan via deze link!

Bij Center Parcs boek je nu je last minute vakantie. En omdat vakantie voor velen nog onzeker is, is het fijn om te weten dat je tot 21 dagen voor aankomst kan je GRATIS eenmalig omboeken! KLIK HIER voor de link en boek ook jouw last minute vakantie.

Liefs!

curlymomm

Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap