Snap
  • Vakantie dagje weg
  • kinderen
  • tips
  • autoreis
  • gezinsauto

Dit moet je altijd in de auto hebben liggen als je kinderen hebt

Als ouder zijn er verschillende dingen die je eigenlijk altijd op zak moet hebben. Ook in de auto is dit niet anders. Of het nou een rit van een half uur is of een rit van vijf uur, kinderen gaan zich in de loop van tijd vervelen en er kan altijd wat gebeuren. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op deze situaties, moet je de volgende dingen altijd in de auto hebben liggen!

Om schoon te maken

Je weet nooit wanneer er een ongelukje gebeurt bij één van de kinderen. Zeker bij jongere kinderen kan het wel eens gebeuren dat het wel eens misgaat. In zo’n situatie wil je voorbereid zijn en is het dus handig als je schone kleertjes en vochtige doekjes bij je hebt. Ook kan het gebeuren dat het kind morst met eten of drinken, wat ook weer voor vlekken zorgt. Leg daarom altijd een klein tasje met een setje schone kleren en doekjes in de auto. Heb je een mooie grote gezinsauto, kun je dit prima ergens zijn eigen plekje geven

Muziek

Voor kinderen is muziek in de auto onmisbaar. Misschien zijn cd’s ondertussen een beetje ouderwets, maar dit kun je wel altijd in de auto laten liggen zonder dat je hier last van hebt. Zorg voor een grote selectie aan muziek waar voor iedereen wat leuks tussen zit. Wissel ook af, zodat de kinderen onderling geen ruzie krijgen. Natuurlijk kun je ook op je smartphone muziek zetten die jouw kinderen leuk vinden. Laat je kinderen van tevoren liedjes uitkiezen voor een gemengde Spotify playlist, zo komt elke soort muziek aan de beurt. 

Afleiding

Lang in de auto zitten is voor kinderen heel lastig. Zorg daarom voor afleiding zodat ze niet bezig zijn met de autorit. Een leuke afleiding is bijvoorbeeld door ze te laten verheugen op een feestje. Tijdens de quarantaine zijn er een hoop kinderfeestjes uitgesteld. Is jouw kind daar één van? Vier dan gewoon een inhaalfeestje! En het mooie is, dat hoef je niet zelf te doen, maar ŠKODA regelt dit voor je. Meld je aan voor een inhaalfeestje en wie weet komt de ŠKODA OCTAVIA taartauto met party spullen en chauffeur jouw kant op. 

Tussendoortjes

Kinderen krijgen nou eenmaal vaak honger en moeten tussendoor vaker wat eten dan volwassen mensen. En dan kunnen ze ook niet even wachten, maar dan moet het nu… Daarom is een voorraadje aan tussendoortjes erg handig. Leg hier bijvoorbeeld ontbijtkoek, snoepjes, reepjes, pakjes drinken, ga zo maar door. Om te voorkomen dat de tussendoortjes helemaal smelten door de hitte van de zon, kun je gebruik maken van een kleine koelbox. Als je een mooie ruime SUV hebt, kun je dit prima achterin kwijt zonder dat je hier last van hebt. Maar leg ook wat voorin de auto, zodat je de kinderen direct iets kan geven wanneer ze aangeven honger te hebben.