Snap
  • Vakantie dagje weg
  • vakantie
  • countrykids

Deze vakantie is bizar relaxed – Ervaring Michelle + gezin

In de bergen, vlakbij een schitterend meer bevindt zich de droomlocatie: Country Kids resort… Het is een omgeving met heel veel groen. Het resort was gemakkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het vliegtuig vanaf Montpellier. Voor het resort stond een groot bord met de naam erop, hierdoor konden wij het niet voorbij rijden.

Toen wij aan kwamen rijden en parkeerden op het parkeerterrein van het resort kwamen Sylvain (de eigenaar) en Rich (de manager van het resort) meteen aangelopen om ons te verwelkomen. Er werd vriendelijk en enthousiast gevraagd hoe de reis verlopen was en of wij zin hadden in een lekker koud glas drinken. Daar zeiden wij natuurlijk geen nee tegen. Terwijl wij het resort op liepen werden de spullen uit de auto gehaald en naar ons appartement gebracht. De meiden probeerden om uit een plastic beker water te drinken. Dit was niet zo succesvol en Elise had al snel haar beker water over zich heen gegooid. De vakantie is begonnen! Gelukkig was het 30 graden en was ze meteen een beetje afgekoeld. Na het drinken kregen wij een rondleiding over het resort. Wauw, het was echt zo kindvriendelijk als beschreven werd op de website. 

We hadden direct een veilig gevoel.

Overal op het resort zijn dingen te doen!


Overal waar je keek waren dingen voor de kinderen te doen: zo was er een buitenspeelkeuken, een speelhuisje met glijbaan, een schildpaddenverblijf, een grote speeltuin, fietsjes, steps, een grote trampoline, midgetgolf, jeu de boules baan, voetbalveld, tennisbaan en een tafeltennistafel (waar papa en mama later in de vakantie nog een potje hebben gespeeld, over de uitslag zullen wij het maar niet meer hebben). Het zwembad was omheind met hekken zodat de kinderen er niet zelf in konden komen. De rest van het resort was ook omheind waardoor de kinderen lekker hun vrije gang konden gaan zonder ‘weg te kunnen lopen’. Dit gaf een ontspannen en veilig gevoel. Hoewel de meiden meestal echte kat uit de boomkijkers zijn, gingen zij al vlug zelf op pad. Ze zijn nou eenmaal dol op glijbanen! “Mama glijden!!!” was een van de eerste dingen die zij riepen. 

Snap

Het appartement – dit is pas echt luxe 


Na de rondleiding en het spelen kregen wij het appartement te zien. Ik kwam binnen en zag meteen het familiebad, geweldig!! Het appartement zag er schoon, netjes en luxe uit, zoals eigenlijk het hele resort er tot in de puntjes verzorgd uit zag. De kamer was voorzien van kinderstoelen (van tevoren doorgegeven), de ledikantjes (van tevoren doorgegeven welke bedden wij wilde voor de meisjes), een wasmachine, koelkast, overal airco, vaatwasser, toilet, magnetron, tuitbekers, servies en bestek (plastic variant voor de kinderen), een flessenborstel, babyfoon, flessenwarmer, muggenlampjes, twee tv’s met dvd-speler, luierzakjes, badcapes, handdoeken, zeep, shampoo en heel veel speelgoed. Eigenlijk te veel om op te noemen… Je raadt het al ik nam dus veel te veel onnodige dingen mee. Zoals ik in mijn vorige blog al vertelde, was ik natuurlijk al gewaarschuwd dat alles aanwezig zou zijn.

De sfeer op het resort was ontzettend fijn: alles was zo kindvriendelijk ingericht en werkelijk al het personeel was zo hartelijk, vriendelijk en lief, zowel naar ons als naar de meisjes. 

Zwembaden in overvloed


Er waren twee zwembaden. Een zwembad met een hoge waterglijbaan. Het zwembad had een temperatuur van 29 graden, heerlijk! Het bad werd goed schoongehouden en wij hebben hier veel tijd doorgebracht. Daarnaast was er nog een klein peuterbadje met een mini glijbaan. Rondom het zwembad stonden relaxstoelen en lekkere bedden om op te liggen. Ook lagen er elke dag weer schone handdoeken bij het zwembad. Er was een boel speelgoed om in het water mee te spelen en er lagen zwembandjes en zwemluiers bij het zwembad. Daarnaast was er ook een heuse poolbar met diverse soorten koud drinken en lekkere ijsjes, waar wij de gehele dag gebruik van mochten maken. 

Op de boerderij werden de etensrestjes van de vorige dag aan de varkens genaamd Peppa en George gegeven.

Kids Club


Voor de meiden was er elke dag een Kids Club waar zij van 09-17 uur terecht konden. ’s Ochtends ontbeten wij met z’n vieren rond 9 uur een heerlijk vers Frans ontbijtje. Hierna vertrok elke dag om 09:30 uur de tractor met alle kinderen erin en de ouders er achteraan naar de boerderij. Aangezien de meisjes het toch best wel spannend vonden had ik mazzel en mocht ik bij de kinderen achterin de tractor plaatsnemen. Op de boerderij werden de etensrestjes van de vorige dag aan de varkens genaamd Peppa en George gegeven en kregen de jonge geitjes een flesje melk. Het schaap, de ezels en het paard kregen zonnebloempitten en hooi. Ook kregen de konijntjes eten en werden er verse eieren gezocht in de stal bij de kippen waarna ook zij gevoed werden. Tot slot mocht er op het grote paard gezeten worden. De eerste keer vonden de meiden dit nog erg spannend en wilden zij het paard alleen maar aaien. De volgende ochtend vroegen wij aan de meiden of ze het paard weer gingen aaien waarop ze beide volmondig ja riepen. Op de vraag of ze ook op paardje zijn rug gingen zitten waren ze ook duidelijk: NEE! Eenmaal op de boerderij aangekomen wilde Esmee toch op de rug van het paard, prachtig dat ze het vond! Ze straalde van oor tot oor. De boerderij was denk ik wel de favoriete activiteit van de meiden. 

De meisjes gingen meestal vanaf 11-15:30 uur naar de Kids Club waar zij een hoop activiteiten hebben gedaan. Zo zijn zij een dagje wezen picknicken in het bos en hebben zij daar gezocht naar kabouters. Elise had 2 dagen later nog steeds wilde verhalen over het bos en de bautoes, zoals zij de kabouters noemt. Ook hebben zij zelf pizza’s en koekjes gebakken en deze samen met ons opgegeten. Er werd volop gespeeld in het klim- en klauterparadijs met ballenbak, die zich in de Kids Club bevond. Tevens hebben de meiden veel tijd doorgebracht in de speelkeuken en hebben de kinderen met de leidsters nog gewerkt aan een verrassing voor de papa’s en mama’s. De behoeftes van de meisjes stonden centraal en wanneer zij het nodig hadden was er alle tijd en ruimte om een middagdutje te doen. Na de Kids Club gingen wij met de meisjes naar het zwembad voor wat family time. Hier hebben de meisjes nog twee keer zwemles gehad van een grappige en enthousiaste badmeester. Hij daagde de meisjes uit om op een spelenderwijs kennis te maken met het water. Wij als ouders kregen ook nog wat handige tips over hoe wij de meiden het beste kunnen begeleiden als beginnende waterratjes.  

Persoonlijke begeleiding kindjes 


Persoonlijk vond ik het idee van het onderbrengen van de kinderen in de Kids Club best spannend. Hoe zullen de leidsters om gaan met de kinderen? Na de kennismaking met Annie (de hoofdleidster) en Fanny (de persoonlijke leidster van de meisjes) hadden wij eigenlijk al meteen een goed gevoel. Dit werd bevestigd door het enthousiasme van de meiden. Zij riepen: “KOKEN!!” en renden de keuken in. Het was mooi om te zien dat alle kinderen, ondanks verschillende talen, toch naar elkaar toe trokken om te spelen met elkaar. De meisjes hebben een heerlijke tijd gehad en hebben zich in korte tijd enorm ontwikkeld. 

Ook voor de ouders is het vakantie!


Voor ons als ouders was het ook een heerlijke week. Wij zijn heerlijk tot rust gekomen. Wij hebben beide een massage gehad (Igor zelfs 2x!) en ik koos nog voor een mooie manicure. Verder hadden wij nog twee keer een “date night” waarbij er een gekwalificeerde oppas op de meiden kwam passen. Dit vond ik wederom heel spannend. Het feit dat de oppas persoonlijk geïntroduceerd werd door Laure, de eigenaresse, gaf een beter gevoel. Laure was in geval van nood ook bereikbaar voor de oppas wat ons geruststelde. Wij hebben twee avonden in restaurants in de buurt gegeten waarbij wij een schitterend uitzicht hadden over het meer. 

We hebben met z’n vieren een boottocht gedaan op dit grote meer. Dit was supertof! Elise vond het een beetje eng maar Esmee heeft zelfs aan het roer gestaan. Als laatste activiteit hebben wij een familiefotoshoot gedaan met een lieve fotografe. Deze uitjes, evenals de wellnessbehandelingen die ik eerder noemde, hebben wij samen met Laure op de dag na aankomst uitgezocht en ingepland. Dit is allemaal onderdeel van het all-in concept.  

Snap

Food en drinks


Dan rest mij nog een groot compliment te geven aan de koks. Er was elke dag een uitgebreide lunchkaart, waarvan wij een hoop hebben uitgeprobeerd! Op de laatste dag was er een BBQ lunch met echt heeeeeeeeeel veel lekker eten bereid door Rich. Nadat de kinderen samen gegeten hadden was het tijd voor de ouders om te eten. Dit gebeurde naar keuze in het appartement of voor het appartement gezamenlijk met de andere ouders.

Op de laatste avond werd er een jeu de boules toernooi georganiseerd. Je raadt het nooit: wij hebben nog gewonnen ook! Wooohoo! 

Enorme aanrader!


Wanneer je op zoek bent naar een heerlijk onbezorgde vakantie met quality time, zowel voor de ouders samen als voor het gehele gezin, is Kids Country echt een enorme aanrader.

Zou dit concept iets voor jou en je gezin zijn? 

Ben je enthousiast, wil je meer zien van het resort, of heb je vragen?

Ga hier naar de website van CountryKidsVolg hier de Instagrampagina van CountryKidsVolg hier de Facebookpagina van CountryKidsMail naar: info@country-kids.fr

Snap
3 jaar geleden

tja, fijn dat jullie zo hebben genoten. Een welverdiende vakantie is altijd fijn. Als ik dit gesponsord zou krijgen, zou ik ook geen nee zeggen. Ik denk echter dat de gemiddelde gezinnetjes dit erg veel geld vinden voor 1 weekje, al is het nog zo luxe... die 12000 euro (als ze die al hebben) wordt vast liever aan iets anders uitgegeven, maar goed dat is mijn persoonlijke mening. Het ziet er wel erg leuk uit, en als ik in het geld zou zwemmen had ik er misschien anders tegenaan gekeken. 😊

3 jaar geleden

Beste Francina, een weekje kost inderdaad bijna 10.000 euro. Voor deze prijs krijg je wel een heleboel: luxe appartement, je kan eten en drinken wat je maar wilt, er is een groot activiteiten programma, je kan dagelijk gebruik maken van de kidsclub waarbij elk gezin een eigen leidster heeft, je kan twee avonden gebruik maken van een gecertificeerde oppas etc. Wij vonden het een vakantie om nooit te vergeten zowel als ouders hadden we qualitytime als samen met de kinderen. Daarnaast hebben de meiden zich in die week enorm ontwikkeld en zijn zij nu een stuk minder verlegen.

3 jaar geleden

leuk voor als je ooit de loterij wint misschien, heb net even gekeken.. een huisje met 3 kamertjes kost in augustus voor 2 weken ca 25000 euro! en er staat geen nul teveel... vijfentwintig duizend euro!!! 😲

3 jaar geleden

het was er echt heerlijk🥰