Snap
  • Zwanger
  • vakantie
  • vliegtuig

Zwanger op vakantie ✈️🌴

Hoe is dat eigenlijk?

Hoera! Een tijd terug hebben we een vakantie geboekt en het is bijna zover. Dit keer is het alleen iets anders als de vorige keren, nu ben ik namelijk bijna 20 weken zwanger op het moment van vertrek. Dit is echt heel erg anders op vakantie gaan kan ik je zeggen.

Laat ik even duidelijk maken dat ik natuurlijk vanuit mijn eigen ervaring schrijf en dat iedereen anders zwanger is en dit ook op een eigen manier ervaart. Maar poe hey, op vakantie gaan met een mango in je buik is wel even andere koek.

Tip: Denk je aan een zwangerschapsverklaring als je op vakantie gaat met het vliegtuig? Deze kun je gewoon bij je verloskundige vragen!

De reis ging naar het zonnige eiland Curaçao en uiteraard ging er ook nog een drukke peuter van net 2 jaar mee. Twee weken zon, strand en zee. (En vooral veel eten) Maar wat je niet moet vergeten is dat de zorgen die je thuis hebt over het zwanger je zijn je ook mee neemt naar een eiland zo’n 7809 km verderop. Oei. Ja dat was wel even spannend.

Gelukkig hadden we de dag voor vertek een super mooie 20 weken echo van de kleine frummel en voelde ik hem al dagelijks. Dat stelt natuurlijk enorm gerust. Maar ik kan begrijpen dat wanneer je vroeger in je zwangerschap ben en nog geen bewegingen voelt dit echt wel even spannend is. Eigenlijk is het sowieso spannend. Het zou een stuk makkelijker zijn als je de verloskundige gewoon mee kunt nemen eigenlijk.

Tip: Ga van tevoren even na of er een verloskundigepraktijk in de buurt van he verblijf is. Mocht je met vragen zitten of voel je, je ergens niet goed bij kun je altijd even contact opnemen.

Reizen en zwanger zijn is zwaar. Reizen is sowieso al zwaar. Maar man man man ik was uitgeput en moest de eerste 4 dagen bijkomen. Met rug en -bekken klachten zit het dan ook niet helemaal mee. Maar als je dan dat blije bekkie van je peuter in het water ziet en je met een ijskoffie in je hand vanaf de kant kan kijken… vergeet je dat gelijk!

Het is goed om nog even tijd te maken voor elkaar voordat er veranderingen in het gezin komen. Niet alleen wanneer er broertje of zusje komt maar ook wanneer je aan het voorbereiden bent op een eerste kleintje.

Ik heb genoten met mijn twee mannen (of eigenlijk drie) maar ik kan je ook met alle eerlijkheid vertellen dat ik niet snel meer zwanger op vakantie zal gaan. Volgende keer gewoon lekker met zijn vieren. <3

1 jaar geleden

Wat leuk!