Snap
  • gezinsuitje
  • vakantie
  • samenopstap
  • Chronischziek
  • dagjewegineigenland

Vakantiebeurs 2023

Maar is dit wel een uitje...?

De afgelopen week was het weer tijd voor de jaarlijkse vakantiebeurs. De vakantiebeurs is een 5 dagen lang evenement in de jaarbeurs Utrecht.

Is een bezoekje aan de vakantiebeurs wel een uitje? Dat wist ik zelf in eerste instantie ook niet. Heel eerlijk wist ik ook niet echt wat we er van moesten denken! Heel eerlijk, ik vond de vakantiebeurs echt twee kanten hebben.

Snap

Laten we beginnen met wat wij als leuk hebben ervaren en waarom dit echt wel een dagje uit is waar je met je hele gezin naar toe kunt!

Zo kun je natuurlijk inspiratie op doen voor je volgende vakantie. Of dromen over plaatsen waar je ooit naartoe zou willen. Maar dat is zeker niet het enige wat je kan doen. Zo zijn er vele verschillende workshops, verschillende thema pleinen waar je verschillende soorten eten kan proeven en kopen. Daarnaast kun je ook genieten van verschillende soort entertainment zoals: rolschaatsen, surfen, klimmen in een klimbos en duiken in een duikcontainer. 

Voor kinderen is dus genoeg te doen (voor volwassenen ook!). Wat ook tof is aan de vakantiebeurs: de kinderen krijgen bij binnenkomst een vakantiebeurs paspoort. Zo kunnen de kinderen spelletjes, weetje en feitjes (die ze verzamelen op de beurs) mee naar huis nemen.


Snap

Wat ik als minder heb ervaren is allereerst de opzet van de beurs. Net als bij de KreaDoe (het grootste DIY event in de Benalux) heb ik het gevoel dat ik niet alles kan zien! Ik mis een duidelijke route die me door de beurs heen leidt. Alles gaat kriskras door elkaar, waardoor je echt vooraf moet uitzoeken wat je niet wilt missen.

Wat ik ten opzichten van mijn ziekte niet fijn vind, is dat je niet genoeg plekken heb waar je kan zitten om even uit te rusten. Er zijn wel wat zitplekken, maar er zijn ook ruimtes waar dit weer niet kan. Dit maakt de beurs voor mij persoonlijk toch minder geschikt.  


Het zou fijn zijn als de beurs hier in verandering zou kunnen maken! Denk al aan een kleine aanpassen: van harde stoelen naar ruimtes met comfortabele stoelen waar je kunt uitrusten. 

Als dit er zou zijn, komen wij zeker volgend jaar weer terug voor deze inspirerende dag. 


Zou jij volgend jaar ook naar je vakantiebeurs willen gaan? Laat het me weten in de comments!

P.s. volg jij met al op Instagram? @momlife_with_acnes


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️

1 jaar geleden

Leuk!

1 jaar geleden

Ahh wat een heerlijke fotos!

1 jaar geleden

Lijkt me inderdaad leuk voor kids, maar wat lastig dat ze niet voldoende zitplekken hebben. Snap dat het dan wat minder geschikt is.