Snap

Uitjes tip - Stadtpark Gronau, net over de grens bij Enschede.

Uitjes tip - Stadtpark Gronau, net over de grens bij Enschede.

Vandaag hebben we ons 1e uitje met zijn zessen gehad; we gingen naar het 'Stadtpark' in Gronau. 

7 minuutjes rijden vanaf ons huis, net over de grens bij Enschede. 

Enschede heeft veel parken, maar niet zo leuk voor kids als deze in Gronau. Er zijn in het Stadtpark meerdere speelplekken aangelegd met heel veel speeltoestellen en ze hebben er ook veel dieren. Het aanbod is net zo ruim als op menig kinderboerderij, alleen hier hebben ze ook aapjes. Te leuk! Daarnaast is het park ook echt prachtig aangelegd, mooie vijvers, planten, bruggetjes, echt mijn favoriet! Dit park is overigens ook nog eens net zo dicht bij ons huis als het dichtstbijzijnde park van Enschede zelf. 

De jongens waren meteen al door het dolle heen toen we aankwamen en renden al naar de 1e de beste speeltuin die in het zicht was. Er is echt vanalles te doen; klimmen, klauteren, glijden, kabelbaan, een waterspeelplek, etc. De allerkleinsten kunnen zich er vermaken, maar ook de iets oudere kindjes. 

We hebben daarna een stukje gelopen en kwamen bij de dieren terecht. Ezels, lama's, paarden, stekelvarkens, diverse soorten prachtige vogels, uilen, eekhoorns en zelfs apen. Liz en de jongens keken hun ogen uit. De aapjes kwamen ook mooi even naar ons kijken hoe wij naar hen keken en hingen aan de tralies van hun kooi. 

Het is dat Liz nog moet slapen tussen de middag, maar anders hadden we ook prima een kleedje en een lunch mee kunnen nemen om te picknicken. Die houden we nog wel een keer tegoed. Railey en Ryan baalden toen we weer naar huis gingen, zo lekker waren ze aan het spelen.

Het ideale gratis uitje dus; voor de kids vanalles te doen en papa en mama kunnen genieten van de prachtige omgeving en van de blije kindjes. 

Als je met de auto komt, kun je gemakkelijk parkeren aan de Alter Schloßplatz, 48599 Gronau (Westfalen) Duitsland. Hier kun je 2 uur gratis parkeren als je gebruik maakt van een parkeerschijf. Vandaar uit ga je onder het tunneltje en dan kom je in het Stadspark. Aan de achterkant van de vijver ligt het Dierenpark, je kunt gewoon om de vijver heen lopen. Voor de mensen die met de bus komen. De bus “Gronau(Westf) Hertie 400” stopt bij deze parkeerplaats. Als je met de trein komt, dan is het vanaf Gronau(Westfalen) ongeveer 15 minuten lopen.

Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
6 maanden geleden

Adres