Snap

Things to do in de kerstvakantie

De Corona editie

Wauw wat leven we toch weer in een bizarre tijd. Deze tijd vraagt voor heel veel aanpassingsvermogen en acceptatie.

We kunnen niet anders dan accepteren dat we nu niet gezellig kunnen gaan winkelen voor de laatste kerst cadeautjes..

We kunnen niet naar de bioscoop gezellig de nieuwste kerstfilms bekijken..

We kunnen niet gezellig een avondje uit gaan eten..

En zo kunnen we nog wel even door gaan met wat we allemaal nu niet kunnen. Maar probeer het om te draaien. Probeer positieve dingen eruit te halen en te bedenken.

Hier volgen een paar tips van ons voor jullie om te kunnen doen in deze bizarre gekke kerstvakantie die we nooit meer gaan vergeten.

1. Knutselen met de kindjes, laat ze gezellige kaartjes maken voor de kerst met wat glitters en verf of stiften. Maak dan ook eens een kaartje voor de eenzame buurman of buurvrouw, of iemand anders waar je normaal niet zo snel een kaartje naartoe zou brengen of sturen. Maar nu in deze tijd kan het zo een verschil maken voor mensen die eenzaam zijn en thuis alleen zijn als ze een lief kaartje in de bus krijgen.

2. Omdat we dit jaar geen vuurwerk mogen afsteken gaan wij zelf vuurpijlen knutselen van wc rolletjes. De kinderen mogen deze verven en versieren en dan kunnen we deze als decoratie voor de raam hangen. Hele leuke activiteit om samen te doen en je maakt het huis er natuurlijk ook nog gezelliger op.

3. Zoutdeeg hangers maken. Hoe leuk is het voor de kids om gezellige kerstboom hangers te maken van zoutdeeg. Het recept van het zoutdeeg: 2 kopjes bloem, 1 kopje zout, 1 kopje water en een theelepel olie. Alles lekker door elkaar kneden en je hebt een mooi deeg om leuke hangers mee te maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld koekjes uitstekers. Maar je kan natuurlijk ook zelf nog andere vormpjes maken. Het zoutdeeg kun je bakken op 100 graden en dan is het afhankelijk van hoe dik je hangers zijn hoe lang het erin moet. Veert het deeg nog een beetje als er met een lepel op drukt dan moet het nog iets langer in de oven. Als ze gebakken zijn kun je ze natuurlijk ook nog leuk beschilderen en er een mooi strikje of lintje aan maken.

4. Als het ’s avonds donker word ga dan eens een stuk wandelen met de kindjes en ga samen met ze bekijken hoe mooi iedereen in de buurt hun huis versierd heeft met kerstlampjes. Regent het? Geen probleem pak een dekentje en een bak popcorn en zet ze gezellig op de achterbank van de auto en rijd een groot rondje om de mooi versierde huizen te bekijken. Je eigen lichtjes route.

5. Maak een heerlijke boswandeling. Bezoek dan ook eens een ander bos als waar je normaal altijd gaat. Na de wandeling kun je een heerlijke warme chocomel thuis maken of neem een thermoskan mee en drink de chocomel lekker in het bos op.

6. Bak gezellige kerstkoekjes, altijd een succes bij de kleintjes of maak heerlijke verse wafels. Denk dan ook weer aan je medemens en maak er net wat meer zodat je ze leuk in een papiertje kunt verpakken en naar iemand toe kan brengen en voor de deur kunt leggen.

7. Kijk eens of er niet door de plaatselijke buurtvereniging een leuke speurtocht georganiseerd is, mocht dat niet zo zijn dan maak er zelf misschien eentje en zet hem op de buurtapp zodat andere kinderen ook mee kunnen doen.

8. Natuurlijk kun je ook lekker alle spellen uit de kast trekken en gezellige spelmiddagen houden of een thuisbioscoop maken met een leuke kerstfilm. Als je nog tips hebt voor een leuke kerstfilm laat het me dan weten.

Dit waren zomaar even een paar dingetjes om gezellig te doen met kids in de kerstvakantie. Heb jij nog meer leuke tips of ideeën?! Let me know!

TODO: Add alt to media