Snap

Reizen met kinderen naar Kenia

Kenia is een goede bestemming voor een reis met (jonge) kinderen. Er zijn veel activiteiten om te doen en er zijn comfortabele accommodaties beschikbaar tegen relatief lage prijzen. De vlucht is goed te doen voor kinderen en bovendien kinderen tot 16 jaar hebben sinds een aantal jaar geen visum Kenia meer nodig. 

Wat te doen met kinderen in KeniaSafari

Een bezoek aan het Masai Mara park kan niet ontbreken tijdens een reis door Kenia met kinderen. Hier kunnen ze de dieren die ze normaal gesproken alleen in de dierentuin zien, eindelijk van dichtbij bekijken in het wild! Vooral tussen juli en oktober, wanneer de dieren naar een ander gebied trekken, kunnen kinderen hier een fantastische ervaring beleven. De dieren van dichtbij bekijken vanuit de auto is prachtig, maar een andere spectaculaire optie is een ballonvaart over het park. De safari-auto’s zijn prima geschikt voor kinderen. Voor het reizen tussen verschillende regio’s in Kenia kan het raadzaam zijn om te vliegen in plaats van de bus te nemen.

Ook in Nairobi, de hoofdstad van Kenia, is het mogelijk om van dichtbij in contact te komen met dieren; ga bijvoorbeeld een dag olifanten voeren in een opvangcentrum. 

StrandAls je zelf ontspanning zoekt terwijl de kinderen zich vermaken, is een paar dagen aan het strand spenderen een goed idee. De stranden an sich zijn al een bezoek waard, maar voor wat oudere kinderen zijn er ook allerlei watersporten te beoefenen en er kan gesnorkeld worden. Op Diani Beach zijn zelfs kamelen te vinden!

Snap

Niet vergeten te regelen!

Het is aan te raden om van tevoren een aantal vaccinaties, zoals tegen Gele koorts, DTP en Hepatitis A, te regelen en voor malariapreventie te zorgen. Sommige vaccinaties en malariapreventie-medicatie zijn niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar; controleer dit dus van tevoren met de huisarts.

Kinderen tot 16 jaar hebben geen visum voor Kenia meer nodig. Wel moeten kinderen een eigen paspoort en een schriftelijke toestemming hebben van beide ouders om Nederland te kunnen verlaten. Dit wordt gecontroleerd op het vliegveld om ontvoeringen te voorkomen. Volwassenen hebben wel een visum nodig om het land te kunnen bezoeken. Het Visum voor Kenia online aanvragen kan heel makkelijk worden gedaan, zorg alleen wel dat je dit ongeveer 2 weken voor vertrek doet.

Lijkt het jou wat? Met je gezin naar Kenia? 

3 jaar geleden

Nog een tip voor een verre reis: totdat je kindje 2 is mag het gratis op schoot en scheelt je dus de kosten van een ticket. Dat hebben wij met de tweede gedaan toen. Voor 3 tickets met z'n vieren een droomreis gemaakt :)