Snap

Onze eerste vliegreis met Liv

In deze Corona tijd

We hadden onze beslissing al gemaakt, als Liv geboren is gaan we onze eerste vakantie als gezin boeken.

Zo gezegd, zo gedaan. We wilden dit jaar graag all-inclusive zitten, zodat we al onze aandacht op Liv konden richten. Na een paar dagen zoeken hebben we een hotel direct aan het strand, (ja wij houden natuurlijk wel van luxe) op een prachtig Grieks eiland gevonden. Heerlijk nu was het alleen nog aftellen..

Gelukkig viel het nog reuze mee en voordat we het wisten was daar bijna onze vakantie. Maar dan twee weken voor onze vertrekdag heeft Griekenland bepaalt dat alle Nederlandse reizigers een verplichte negatieve coronatest moeten overhandigen.. Dat viel ons even tegen, maar gelukkig hoefde Liv dit niet en hebben we alles netjes voldaan. Gelukkig was de test ook negatief ;)! 

En dan de koffers inpakken. Ik wist dat we veel spullen nodig hadden, maar goh vroeger pakte ik mijn koffer altijd bomvol met kleding voor mezelf, die ik uiteindelijk nooit aan heb gehad, nu moest ik zelf maar zwichten en in ieder geval alle spullen, kleertjes, speelgoed en alle overige zaken voor Liv meenemen. Als mama maar wat jurkjes, ondergoed en oh ja een bikini was ook wel handig mee had ;)! 

Inmiddels ben ik een master in koffer inpakken, want alles paste erin, eerlijk is eerlijk, ik heb er wel voor op de koffer moeten zitten met dicht doen.. maar héy hij zit dicht, daar gaat het toch om?!

Omdat wij heel erg vroeg vlogen. Ik citeer: ‘ 6.30 uur *moe*’ dachten we dat het wel net zo handig was om alvast op Schiphol te overnachten. 

Heerlijk om toch nog tot 3.00 uur ‘s nachts te kunnen slapen.. Ons lieve meisje was net zoals anders, gewoon aan het lachen en dus konden we in alle rust naar het vliegveld. Het was btw erg rustig op Schiphol en we konden in alle rust inchecken, door de douane en boarden. Wat ook wel positief was is dat het vliegtuig nog niet eens voor de helft vol zat, hierdoor konden we de stoel tussen ons in gebruiken voor alle spullen voor Liv. Tijdens het opstijgen heeft ze netjes haar flesje leeggedronken en daarna is ze lief gaan slapen, we hebben er geen kind aan gehad! Hoe heerlijk toch?

Aangekomen in ons hotel wisten we direct, dit wordt honderd procent genieten!!! En ja dat was het ook echt. Vaak hoor je dat mensen niet snel gaan reizen met een baby, want het is nogal een gedoe of ze zijn nog zo klein. Ik zal het zo weer overdoen, want Liv heeft zo genoten tijdens deze vakantie. Het is echt een strandmeisje en het liefst zat ze de hele dag in het water. Ze heeft alleen nog niet door dat ze daar zo moe van wordt;). Ze ging helemaal op in het relaxen, want na het zwemmen en spelen op het strand ging ze lekker in haar buggy slapen, waardoor wij ook nog heerlijk samen op het strand konden liggen. Meestal gingen we tegen het middaguur naar ons appartement (ook ivm de warmte) en ging ze na haar boterham en fles in haar bedje slapen. 

We weten wel dat als je op vakantie gaat met een baby, ze toch nog hun slaapjes moeten hebben. En aangezien Liv een echte slaapkop is, zaten we vaak bij ons appartement. Hier hadden we wel het voordeel dat we onze eigen bedjes en parasol hadden, om toch nog van het zonnetje te genieten ;). Al met al hebben we er heerlijk van genoten!! 

In mijn volgende blog zal ik onze ervaringen van de vakantie zelf met jullie delen. Mits jullie dit natuurlijk leuk vinden :)?

We kunnen ons nu al verheugen op de volgende vakantie samen ❣️