Snap
  • moederhap
  • dagjesuit
  • Chronischziek
  • kleinekinderen
  • sameneropuit

Een verrassend indoor uitje

Opstap met kleine kinderen in Belgie

Vandaag mijn Eerste Blog over uitjes als chronisch zieke mama. Even voor alle duidelijkheid ik kan ook gewoon als ieder ander op pad al is het wel zo dat het voor mij een andere voorbereiding nodig heeft. En na een uitje betaal ik daar fysiek altijd wel een hoge prijs voor helaas. En het de ene keer in een rolstoel zal zijn en wel lopend. Wil je meer uitleg hebben over mijn ziekte. Dan nodig ik je graag uit om mijn andere blogs te lezen.

Mijn eerste uitje is gelijk in het buitenland en een Leuk uitstapje vooral voor de iets kleinere kinderen tot een jaar of 8/9. 

Snap

Aflopen kerstvakantie zijn wij naar Plopsa station Antwerpen geweest. Dit is een indoorpretpark van het welbekende studio 100. Het park is in hartje Antwerpen. Om precies te zijn ligt het aan de achterkant van het centraal station van Antwerpen. Als je naar hier gaat kan je het beste parkeren in de parkeerplaats van het centraal station waar je door de witte hekken moet en daar staat ook Plopsa station op aangegeven. Doe je dit dan heb je namelijk een voordeel dan kan je bij de kassa van Plopsa Station een voordeel kaartje halen en dan kan je de hele dag voor 12,50 parkeren ipv het normale dagtarief. 

Plopsa Station is een uitje echt wel voor de kleine kinderen er zijn geen achtbanen of andere spannende attracties. En is het vooral ingespeeld op de kleine kinderen. Bij de ingang werden wij begroet door maya de bij. Met net als in bijna elk pretpark de welbekende foto die word gemaakt door een fotograaf. leuk als aandenken maar meestal behoorlijk duur.  Wat plopsa station voor mij heel erg bijzonder maakt is dat dit park midden in een grote stad is gemaakt. en dat ik dus best behoorlijk benieuwd is hoe en waar dit park ons zou brengen. Het zal je niks verbazen maar het brengt je onder de groot veel natuurlijk ligt is er daardoor ook niet. alleen bij de eerste 2 attracties en daarna is er geen ligt van buitenaf meer. En is het ook dus niet Weers afhankelijk. En kan je je jas in de auto laten of net als ons in een van de kluisjes die bij de ingang van het park zijn.

Snap

Zoals ik al zei het is niet echt voor de wat kleinere kinderen het is ook niet heel groot er zijn maar 14 attracties. En mocht onze Evy van 4 jaar bijna in alle attracties waarin ze durfde ook alleen in. Bij 5 attracties had ze begeleiding nodig. En er was 1 attractie waar zij niet in mocht ook niet onder begeleiding dat was een rond draaiend schommel schip. Die en de Vallende toren zijn ook gelijk de 2 attracties waar een ouder kind zich in zou kunnen vermaken. Maar de andere zijn dus wel echt gebasseerd op de kleinere kinderen.

En hoe leuk is het om in de werelden van je favoriete studio 100 figuur te zijn. Het park is mooi afgewerkt en er zijn leuke herkenbare werelden gecreëerd die je herkend uit de series. De attracties zijn zoals gezegd dus niet heel spannend maar voor de kleinere kinderen onwijs leuk. En voor hun spannend genoeg. Het park bestaat uit 3 lagen. Eigenlijk 4 maar op de 4de etage die gelijk is aan de station vloer daar zit enkel en alleen een restaurant. Op de andere 3 etages die per roltrap, trap of per lift bereikbaar zijn. Zijn de attracties, eet gelegenheden als wel als de souvenir winkel. Ook is er een theater waar op speciale dagen een theater show is. Helaas hadden wij deze niet op de dag dat wij er waren. Maar ondanks dat hadden wij een zeer leuke en geslaagde dag. En is het een Plopsa stastion antwerpen een zeer leuk indoor uitje om met vanaf ongeveer  peuter/ kleuter leeftijd te doen.

Bespaartips :

-Wij kochten kaartje via vakantieveilingen dat scheelt toch aardig wat.

-Ook namen wij zelf een lunch mee wat het zijn wel echt pretpark prijzen. Er zijn genoeg plekken waar je kan zitten en je eigen eten op te eten.

-Parkeer op de speciale Plopsa station parkeerplaats onder het pretpark zodat je maar 12,50 kwijt bent voor een hele dag parkeren in hartje Antwerpen.

Nadeel van het park:

-Het is echt wel voor de kleinere  kinderen.

-En als het druk is kan het zijn dat je niet word binnen gelaten en je kan niet van te voren reserveren

Voordeel van het park:

-Alles is binnen dus geen jassen mee en ook heel leuk als het dus slecht weer is. 

-Je mag je eigen eten en drinken meenemen


Snap

Het was een onwijs leuk eerste uitje. Maar nu is het tijd om de prijs te betalen. 

(Helaas is die zwaar) Maar het was het Hellemaal waard. Herrineringen voor altijd.

instagram: #momlife_with_acnes


Lees ook: Eerlijk over menstruatie 

1 jaar geleden

Leuk zeg! En leuk dat we beide schrijven over uitjes😍

1 jaar geleden

Ik zie dat ik anoniem reageerde, haha oeps!

1 jaar geleden

Hihi😊

1 jaar geleden

Ohw echt wat onwijs leuk😊 ben benieuwd naar jouw uitjes

1 jaar geleden

Wat een leuk uitje!

1 jaar geleden

Ja is echt een verrassend uitje😊

1 jaar geleden

Wat een toffe tips! Nu maar goed uitrusten ❤️

1 jaar geleden

Dankje wel ja dat doen we zeker😊