Snap
  • Kind
  • luizenmoeder
  • Prioderm
  • geengedoemethoofdluis
  • sterkerdanhoofdluis

Zo zorg jij ervoor dat jij goed bent voorbereid op de back-to-school periode!

Want bij back-to-school hoort ook back-to-luizenpluizen...

Geen enkele ouder vindt het fijn om te horen dat zijn/haar kindje luizen heeft. Ouders raken vaak lichtelijk in paniek en denken dat het verwijderen van hoofdluis een ontzettend gedoe is. Maar dit hoeft niet zo te zijn! In dit artikel zijn moeders met veel luizen-ervaring aan het woord. Zij vertellen jou hoe jij je goed voorbereidt op de back to school periode. Want daarbij horen ook de kriebelende beestjes... 

Ashley (moeder van vijf kinderen & werkzaam op een basisschool): 

"Wanneer de brief over hoofdluis is gelezen, zijn alle ouders in rep en roer. Geen losse haren meer in de klas, strakke knotten en vlechten bij de meiden. De jongens met extra gel in het haar. Tegen je kind vertel je dat ze op moeten letten en hun hoofd niet te dicht bij een ander moeten houden. Onze paniek en het idee dat het vies is geven we door aan onze kinderen. Ik doe hier zelf net zo goed aan mee. Zo kwam Novée het afgelopen schooljaar thuis met de mededeling: ‘Mama, ik ging vandaag per ongeluk met mijn hoofd tegen een ander kindje. Heb ik nu luizen?’ Ik schrok van wat ze zei..." 

Paniek

"Door mijn paniek was dit het eerste wat mijn dochter vroeg uit school. Mijn vijfjarige dochter, die gewoon lekker moet kunnen spelen in de kleuterklas i.p.v. zich druk te moeten maken over dat ze voorzichtig moet doen! Ze zou maar hoofdluis gekregen hebben. Dan zal ze zich waarschijnlijk schuldig gevoeld hebben en verdrietig zijn, omdat ze niet goed genoeg had opgepast in haar ogen. Dat is namelijk typisch Novée. Het altijd goed willen doen, de kleine perfectionist. Dat is wel het laatste wat ik als moeder wil. Ik besloot het dan anders aan te pakken. Weg met die paniek en het overdreven gedoe met voorzorgsmaatregelen naar de kinderen toe! Ik had me er dan ook bij neergelegd dat een van de kinderen een keer thuis zou komen met hoofdluis."

Prioderm Shampoo Plus

Dankzij Prioderm kwam Ashley erachter hoe makkelijk het eigenlijk is om luizen te bestrijden! Geen uren harenkammen, shampoo lang laten intrekken en talloze lotions. Je gebruikt gewoon één product, namelijk: Prioderm Shampoo Plus

Een shampoo die ervoor zorgt dat je binnen 15 minuten luisvrij kan zijn. De shampoo zorgt ervoor dat alle luizen en neten binnen vijftien minuten sterven. Deze shampoo beschermt je haar ook tegen nieuwe luizen. Het vermindert namelijk de statische aantrekking van het haar, zodat het hoofdluis niet makkelijk op het haar komt en het haar ongeschikt is om neten op te leggen. 

Snap

Mama Martine (moeder van drie kindjes en luizenmoeder): 

"Nu de luizenmoeders (waaronder ikzelf) niet mogen pluizen op school krijgen alle mama’s er een nieuwe functie bij, namelijk: luizenmoeder! Luizen gaan helaas niet vanzelf weg en worden nu niet op school ontdekt. Er wordt dus verwacht van alle moeders om hun eigen kind(eren) te pluizen."

Behandelen 

"Heb jij hoofdluis ontdekt? Dan wil je er natuurlijk zo snel mogelijk van afkomen! De juiste behandeling is dan heel belangrijk. Luizen leggen namelijk zo’n vijf eitjes per dag en kunnen zich dus snel verspreiden."

Wat moet je doen?

"Kammen, kammen en kammen. Zeker twee weken lang moet je het haar dagelijks kammen met een netenkam. Doe dit op nat haar en gebruik hiervoor een luizen/netenkam, zoals deze. Naast het kammen van het natte haar met een netenkam, is het handig om een hoofdluismiddel gebruiken, zoals Prioderm Shampoo Plus."

Geen gedoe met hoofdluis 

Denk jij ook altijd aan gedoe zodra jouw kindjes luizen / neten hebben? En wist jij dat het helemaal niet nodig om het hele huis binnenstebuiten te keren? Een hoofdluis die niet meer op het hoofd zit, kan namelijk niet lang overleven. De verspreiding via beddengoed, knuffels of jassen is daarom nihil. En wist je dat luizen van het ene naar het andere haar lopen? Ze springen dus niet! 

Voorkom

Het allerfijnste is natuurlijk toch als je kunt voorkomen dat deze kriebelbeestjes in het haar van je kindjes gaan zitten. Als je bericht krijgt dat er hoofdluis heerst op school of je ziet je kindje steeds aan zijn/haar hoofdje krabben, dan ben je eigenlijk al te laat en is je kind waarschijnlijk besmet met hoofdluis. Controleer je kindje daarom wekelijks op hoofdluis! Dit kun je het beste doen met een stof- of luizenkam met plastic tanden, zoals deze van Prioderm. 

Behandelen

Heb jij toch hoofdluis ontdekt? Geen paniek! Er zijn twee manieren waarop luizen behandeld kunnen worden: 

Gedurende twee weken dagelijks kammen met een netenkam. Doe dit op nat haar en gebruik hiervoor bijvoorbeeld de metalen kamtanden van de Prioderm Luizen- en netenkam. Raadpleeg hier onze uitgebreide kaminstructies.Mocht enkel kammen niet voldoende resultaat opleveren, of praktisch niet haalbaar zijn, dan kun je naast het kammen van het natte haar met een netenkam, een hoofdluismiddel gebruiken. Hiermee kun jij binnen 15 minuten al van de luizen af zijn!  Kijk hier voor alle producten van Prioderm.

Snap

Hoe zorg jij ervoor dat je kindje zo snel mogelijk weer van deze kriebelbeestjes af is? 

3 jaar geleden

Goede tips! Hier gelukkig nog nooit luizen gehad, maar mocht het gebeuren dan zij zij nu goed voorbereid!