Snap
  • Kind
  • Babyspullen

Winkelen zonder geld, kan het?

Tja hoe doe  je dat? 4 opgroeiende jongens met ieder hun eigen wensen, de een is dol (de jongste dan) op  Bob de bouwer, de ander van Mario Bros, weer de ander van Angry Birds en onze oudste van 15 van Gadgets.

En dan mama die ze graag leuk kleedt en niet van doorschuiven houdt naar de ander.. Euh dat kost geld dus, en met 4 kinderen is het leven al duur genoeg.

Mama vond een oplossing, per toeval stuitte ik via Facebook op een paar groepen in mijn eigen woonomgeving, genaamd Bigsale / Weggeefhoek en de ruilsite / hoek + ook nog een kledinghoek wat wil je nog meer ;-)

Nou ik kan je zeggen een groot succes.. via Bigsale bieden dorpsgenoten mensen in mijn eigen omgeving hier hun waar aan en kun je aan leuke koopjes komen of je eigen spulletjes verkopen. Via de Weggeefsite kun je je overtollige spulletjes waar je geen geld meer voor hoeft aan een ander geven dmv een lotingssysteem.. super toch om een ander te verblijden met dat paar schoenen van je zoon die niet meer past echter wel nog goed genoeg zijn voor een volgende buitenspeel ronde..

Kledinghoek spreekt voor zichzelf.. biedt er je overtollige of te klein geworden kleding van jezelf / kids / je man... aan.

Maar nu de ruilsite helemaal geweldig, het wordt bijna een hobby ;-) allemaal mensen in mijn eigen buurt die dmv foto's allerlei waar te ruil aanbieden, van speelgoed / kleding etc tot dingen voor in je huis, tuin enz... je kan het zo gek niet bedenken.

Geweldig, door mijn shopping verslaving genoeg hier in huis verzameld de afgelopen jaren ;-), nu ruil ik het voor leuke 'nieuwe' dingen voor de kinderen.. (echter ook voor mezelf) Zo heb ik mijn jongste afgelopen week zeer verblijd met een hele set Bob de Bouwer speelgoed. Echt geweldig.. en de ruilster was weer helemaal blij met 'nieuwe' spullen voor haar kinderen.

Hebben jullie nog leuke aparte budget tips? 

Of ben je nieuwsgierig naar de ruil / verkoop / weggeefsites, wie weet zit er bij jou ook wel een in de buurt via Facebook OF tipje start er zelf een :-) 

Voor geïnterseerden woonachtig omgeving West-Friesland (NH) kijk hier eens:

https://www.facebook.com/groups/Ruilhoek.westfriesland
https://www.facebook.com/groups/376427005759263/ (Big sale)

https://www.facebook.com/groups/385755044813207/ (Weggeefsite)
https://www.facebook.com/groups/385546504862629/ (Kledinghoek)

Of kijk daar de kunst af en start er zelf een in je eigen omgeving, zo helpen we elkaar in deze toch al veel te dure tijden.. GEWELDIG toch :-)

11 jaar geleden

Hoi hoi hierbij een link naam mijn groep ik hoop dat het een goede link is ruilhoek.almere@groups.facebook.com Groetjes Denice

11 jaar geleden

en zo is het maar juist Wil :-)

11 jaar geleden

Wat leuk dat deze blog geschreven is, ze zeggen weleens dat wij, Westfriesen, stugge mensen zijn, maar ik ben zelf ook lid van al deze leuke hoekjes en al vanaf het begin. In al die tijd, heb ik hele leuke en hele lieve mensen leren kennen. Kan zelf door m'n handicap niet winkelen en heb ook een heel klein budget,dus is dit voor mij echt een uitkomst, een aanrader voor iedereen. Met de complimenten aan de mensen die al het werk achter de schermen doen.

11 jaar geleden

https://www.facebook.com/#!/groups/177172879106603/ :)