Snap
  • Kind
  • groeien

Wie heeft mijn baby gepikt?

Wie heeft mijn baby gepikt? En er stiekem een kleuter voor in de plaats teruggelegd? Dit kan toch niet?

Wie heeft mijn baby gepikt? En er stiekem een kleuter voor in de plaats teruggelegd? Dit kan toch niet? Gisteren was hij nog maar een baby en nu, nu is hij ineens een hele (eigen)wijze 5 jarige kleuter.

Waar zijn die jaren gebleven? heb ik wel genoeg van de kleine jaren genoten en please vertel mij dat de komende jaren wat langzamer zullen gaan anders is hij zomaar ineens  op zichzelf gaan wonen.

Bizar hoe alle cliché's waar worden, hoe je ouders (en de grootouders, de tantes en ooms, de slager en de buurvrouw met haar ongevraagde bemoeienissen) ineens gelijk blijken te hebben toen zij in mijn kraamtijd te pas en te onpas zeiden dat ik maar moest genieten, want voor je het weet zijn ze groot.

Toen siste (tja uh hormonaal monster na een lange zware bevalling) ik hen toe dat ik dat ook wel wist en dat ik zou genieten tot ik er bij neer zou vallen.

Maar nu is hij gewoon groot (nou ja, groter) en fluister ik datzelfde goedbedoelde maar o zo ongewenste advies toe aan mijn buurmeisje die net bevallen is.

Tssssssssssssssk 5 jaar moeder, mijn eerste lustrum en kleuter, kleuter vraagt alleen maar af wat leerplicht betekent ;-)

11 jaar geleden

Heerlijk, hoe herkenbaar. Zo gaat het ook bij ons. Ik weet nog als de dag van gisteren hoe onze oudste als een mensje van 2 handen vol in de couveuse lag en nu loopt hij (bijna 6) heel stoer en wijs rond te stappen op het 'grote plein' want hij zit al in groep 3 hoor! Geniet er met volle teugen van.....ook van de strijdmomenten. In de pubertijd zul je er naar terugverlangen;-)