Snap
  • Kind
  • School
  • Corona
  • thuisstudie
  • Thuisschool

Weer naar school na de corona

Al maanden geen school

Inmiddels is Jayden drie maanden thuis.

Eind februari werd Jayden heel erg ziek; koorts 40 graden, veel slapen, niet willen eten of drinken.

Heb toen een paar keer een arts over de vloer gehad.

Ik kreeg eerst als antwoord kinderen hebben koorts nou Jayden komt echt nooit boven de 38,5 de enigste keer dat hij er boven kwam lag hij op de kinderafdeling met een zware luchtweginfectie en een astma aanval hij had amper lucht in zijn longen en zijn saturatie was echt schrikbarend.

Hij kreeg magnesium toegediend als dat niet zou werken dan zou hij overgeplaatst worden naar de IC dus als hij dan weer zo ziek is schiet bij mij de paniek toch wel weer toe.

Dit keer bleek het een keel en oorontsteking en een luchtweginfectie maar met zijn medicijnen en paracetamol is hij er na twee weken goed ziek zijn weer bovenop gekomen.

Hij zou maandag naar school gaan maar toen sloten de scholen vanwege het coronavirus

Thuisonderwijs

In de eerste weken thuis vond ik het behoorlijk pittig, er werd voor mijn gevoel best veel druk op mij gelegd met alles wat ik moest doen.

Uiteindelijk heb ik de touwtjes wat laten vieren en gewoon gedaan wat ik kon doen.

Hij kreeg van school thuis opdrachten nou dat was echt twee vingers in zijn neus dus ben zelf wat moeilijkere opdrachten gaan maken.

Twee keer per week belde hij met zijn meester of klassen assistent.

Ik moet zeggen dat het vanuit school wel heel goed geregeld was.

Heropening school

Na de mei vakantie ging de school weer open en mocht Jayden eigenlijk weer twee dagen per week naar school maar ik vond het nogal wat vanwege het virus dus ik besloot Jayden thuis te houden.

Wij waren inmiddels al zo aan het ritme gewend dus zo doorgaan was ook geen probleem.

Vanaf 2 juni is de school weer volledig open, nog steeds voelt het heel dubbel om hem te laten gaan.

Voor mezelf heb ik alles op een rijtje gezet maar de keus blijft echt moeilijk.

Ik moet voor mijn gevoel kiezen tussen twee kwade.

Hoe groot is de kans dat hij het oploopt? De kans is heel klein, daarbij denk ik dat hij het al gehad heeft eind februari maar wat als hij het wel krijgt dan sla ik mezelf voor mijn hoofd.

Al maanden zit hij thuis met volwassenen om zich heen dus voor hem zou het goed zijn als hij weer met vriendjes kan spelen maar het is nog maar vier weken en dan is er al zomervakantie moet ik hem dan bloot stellen voor die paar weken?

Wel of niet?

Al nachten lig ik wakker met deze vraag in mijn hoofd gaat Jayden wel of niet naar school.

Als hij gaat dan maakt het geen verschil of hij twee of vijf dagen gaat.

Voor Jayden zeg ik volmondig JA

Veel kinderen in de buurt spelen gezamenlijk buiten of hebben contact met kinderen van school waar ze mee afspreken maar dat heeft Jayden niet.

Zorg intensieve kinderen zijn vaak aangewezen op hun ouders omdat ze nog steeds buitengesloten worden in de maatschappij omdat ze niet zo makkelijk mee kunnen doen met de buurtkinderen.

Hij vraagt de hele dag mijn aandacht, hij kan zelf ook spelen of even rustig tv kijken maar hij heeft wel continue toezicht nodig.

Ik merk aan mezelf dat ik echt op begin te raken,.

Jayden heeft veel hulp nodig met de dagelijkse verzorging.

Zelf ben ik in Januari geopereerd en na mijn herstel werd hij ziek dus ik zorg al maanden fulltime voor Jayden, doe het met liefde hoor begrijp me niet verkeerd maar 25 kg omdraaien om te wassen en aan te kleden of een paar keer per dag uit te kleden om op de wc te tillen dat voel je wel.

Mijn eigen leven ligt nu echt volledig stil, sinds twee weken gaat Jayden één dag per week naar mijn schoonouders maar in die ene dag moet ik zoveel doen dat het niet echt een ontspannen dagje is om bij te komen.

Voor mij zou het ook goed zijn om weer even bij te komen voor de zomervakantie al weer voor de deur staat maar toch kan ik niet met overtuiging ja zeggen omdat het voor mij erg egoïstisch voelt.

Ik ben bang dat ik de verkeerde keus maak en hij wel ziek word.

Deze week blijft hij nog thuis en als er vrijdag geen enorme stijging heeft plaatst gevonden nu mensen weer massaal er op uit gaan dan ga ik het maandag toch weer proberen om hem naar school te laten gaan.

Wat wil Jayden zelf?

Gelukkig kunnen wij met Jayden communiceren en heb ik het hem zelf ook gevraagd wat hij wil.

Zelfs hij vind het spannend want de mensen zijn ziek en hij moet afstand houden maar hoe moet dat met plassen zegt hij dan zelf maar het idee dat hij zijn vriendjes weer gaat zien dat maakt hem blij.

Hij vind het wel leuk om zijn nieuwe schooltas van Kidzroom te showen op school, dus dat maakte hem nog enthousiaster om te gaan.

Trouwens die tas van Kidzroom is echt super er zit een extra sluiting zodat hij nog beter blijft hangen aan de rolstoel.

Het is een handig formaat maar toch heeft hij genoeg ruimte voor al zijn schoolspullen, inmiddels is de schooltas omgedoopt tot alle dagen tas want zodra hij een tas mee moet ergens heen dan gaat deze tas mee hij is helemaal verliefd op de krokodillentas.

Ik snap het ook wel want de tas van Kidzroom is echt super cool, ze hebben echt super leuke tassen!