Snap
  • Kind
  • #tweeling
  • #Peuters

We weten pas of ze gezond zijn en niets aan de laserbehandeling hebben overgehouden als ze geboren zijn en zich gaan ontwikkelen.

Het is stil om me heen. De kids liggen allemaal op bed en we zitten samen voor onze vouwwagen die de komende twee weken ons huis zal zijn. Ik probeer een boek te lezen maar ik kan de rust niet vinden. De afgelopen dagen waren fijn en we genieten echt maar het is ook best heftig met vier kids op de camping waaronder een tweeling die de wereld aan het ontdekken is. Ze zijn nog niet helemaal in hun hum en moeten nog erg wennen. Alles is anders als thuis en wanneer zij dan dus net dat beetje meer huilen en miepen als thuis schiet ik alweer in de stress. Stef is meer mama gek dan hij tot nu toe was. Mijn geduld wordt weer aardig op de proef gesteld. 

Wanneer het rustig is krijgt ook mijn hoofd weer tijd om vanalles te bedenken. Ties & Stef doen het qua ontwikkeling hartstikke goed maar toch blijven de woorden die de gynaecoloog in Leiden ons vertelde door mijn hoofd spoken: we weten pas of ze gezond zijn en niets aan de laserbehandeling hebben overgehouden als ze geboren zijn en zich gaan ontwikkelen. Er werd ons verteld dat er in ieder geval bekend is dat er gedragsproblemen zouden kunnen optreden. En dat is dan precies mijn angst. Als ik zie hoe heftig deze mannen soms reageren dan vraag ik me oprecht wel eens af of dit nog normaal is?!? Jesse was een pittig kind en daar hebben we flink wat mee te stellen gehad als peuter. Noud daarentegen was het makkelijkste kind ever. En nu deze twee, ze vinden van alles uit waar de andere jongens nog nooit naar hebben omgekeken, lijken de hele dag bananen in hun oren te hebben... tenzij er geluiden te horen zijn dan horen ze alles en zijn ze ineens bang voor ieder geluid. Ze slaan elkaar met regelmaat letterlijk de hersens in. Boos zijn is schreeuwen, het eerste de beste speelgoed pakken en daarmee smijten en degene slaan die maar binnen handbereik is! Straf? Daar lachen ze om.... neemt niet weg dat wij niet consequent zijn en ze blijven straffen voor dat gedrag. En ik weet dat peuters heftig zijn en dit gedrag voor velen niet onbekend zal klinken maar de mate waarin zij dit uiten heb ik bij onze andere jongens nog nooit meegemaakt. Ik houd mezelf voor dat het beter wordt als ze straks gaan praten (ook dat doen ze namelijk nog heel weinig). Het feit dat wij ze niet begrijpen is vaak ook een enorme frustratie voor ze en dat snap ik ook! 

De gynaecoloog vertelde ons voor de laserbehandeling ook dat er 60% kans was dat beide jongens het zouden overleven en gelukkig behoorden onze jongens tot die 60%. Op momenten dat ik zelf dus weer met m’n handen in het haar zit kwel ik me met de gedachte dat het ook heel anders had kunnen lopen. Dus nee ik mag echt niet klagen want ik ben trots op ze maar ze zijn samen zo pittig en zo heftig dat ik me oprecht wel afvraag of dit normaal is?

Je zult misschien denken ga eens hulp vragen dan... nou dat heb ik dus al wel gedaan. De handvaten die ik daar kreeg kon ik alleen echt helemaal niets mee, een tweeling is denk ik toch een aparte tak van sport. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die dit herkennen en nog tips hebben? 

Ik ga proberen m’n vakantiemodus te vinden! 

3 jaar geleden

Sorry late reactie 🤦🏼‍♀️ Maar die peuterpubertijd houd wat in hè!

3 jaar geleden

Hier een peuter van 2,5 die de peuter puberteit gevonden heeft geloof ik. Inderdaad die bananen, totaal niet luisteren en me nog net niet uitlachen als ik haar in de hoek zet. Overigens ook verlatingsangst erbij, die sloeg ze op 9 maanden over maar doet ze nu extra goed. Ze kan zich verbaal prima verstaanbaar maken maar doet alsof ze niks verstaat ;) dat slaan overigens ook, alleen dan haar broertje van 10 maanden. Uit het niets, of hij nou in de stoel zit of aan het spelen is.. Ik weet natuurlijk niet hoe het bij jullie precies gaat, maar sommige dingen komen erg bekend voor. Wel lastig, denk dat je nooit echt gaat weten wat de laserbehandeling voor na effecten heeft verder. Fijne vakantie!

3 jaar geleden

Over het algemeen proberen we daar ook niet aan te denken maar toch maak ik me echt wel eens zorgen. En ik heb het zelf als een ontzettend heftige tijd ervaren dus het blijft altijd ergens wel wat sudderen🙈 maar vertrouwen hebben we zeker!

3 jaar geleden

Ik heb ook een tweeling en ook een laser behandeling gehad. Is het niet juist zaak niet meer aan de negatieve dingen te denken ? Heb vertrouwen