Snap
  • Kind
  • kinderen
  • luizen
  • Prioderm

Wat doe je als je kind luizen heeft?

Luizenpluizen met Prioderm

Luizen, je krijgt er spontaan jeuk van als je er alleen al aan denkt. Terwijl iedereen thuiszat door het coronavirus, werd er minder over dit onderwerp nagedacht. Maar nu de kids weer naar school gaan, zal het helaas langzaam weer opborrelen. Want luizen worden nou eenmaal doorgegeven van kind op kind, en ook al is het 'nieuwe normaal' op 1,5 meter afstand, het is voor kinderen lastig om zich hieraan te houden. 

Wanneer je je kindje aan het hoofd ziet krabben, dan denk je al gauw aan luizen en schiet je in paniek. Maar dat is nergens voor nodig! Veel mensen denken dat het bestrijden van luizen een tijdrovend klusje is. Dat hoeft niet zo te zijn. Als je weet wat je moet doen en hoe je het moet doen, dan kun je het zelfs tussen de bedrijven door doen. 

Ik bereidde me voor op uren kamwerk, maar het viel allemaal best mee!

Kimberly weet daar alles van: "Als moeder van vier, waarvan één baby + borstvoeding heb ik dit namelijk ook overleefd. Knipoog! Laat je eerst even over onze ervaring vertellen."

Het luizenpluis-leven van Kimberly en haar man begon. Nadat ze de angstaanjagende woorden 'Uw kind heeft luizen' te horen kreeg, bereidde Kimberly zich voor op uren kamwerk. Ze had zichzelf goed ingelezen en kwam tot de conclusie dat het product Dimeticon Lotion van Prioderm het allerbeste werkt voor luizen. Dus zo geschiedde, Kimberly ging aan de slag. Maar eigenlijk viel het allemaal best mee! 

Kimberly: "De Prioderm Dimeticon Lotion breng je aan op droog haar. Ik had de meiden tijdens het koken aan de eettafel zitten. 1 voor 1 heb ik de lotion aangebracht en 15 minuten laten inwerken. Ik koos ervoor om de haartjes van de meiden gelijk te kammen zodat ik de meeste luisjes eruit haalde. Daarna gingen we in optocht naar boven en spoelden we haartjes uit. Nog een keertje goed kammen en laten drogen. En zorg ervoor dat je de haren in verschillende stukken verdeelt zodat je overal goed bij kunt. Toen we beneden kwamen konden we eten en de haren ondertussen drogen. Win-win!"

Snap

Luizenmoeder mét luizen

Janneke weet er ook alles van. Als luizenmoeder controleerde ze regelmatig op de school van haar kindje, zo ook na afgelopen Herfstvakantie. Janneke had een wollen trui aangetrokken naar de luizencontrole en omdat ze continu met haar buik tegen de achterhoofdjes van de kinderen staat, was er een luis op haar trui gaan zitten! Janneke schoot volledig in paniek: "Wie trekt er dan ook een wollen trui aan naar de luizencontrole?!" 

Het advies van een ervaren luizenmoeder mét luizen: zorg dat je altijd luizenshampoo en een luizenkam in huis hebt.

Op de maandagavond daarna had ze ineens ontzettend veel jeuk op haar hoofdhuid, het zal toch niet... Haar vriend ging haar controleren en ja hoor, hij zag wat lopen. Het advies van een ervaren luizenmoeder mét luizen? Zorg dat je altijd luizenshampoo en een luizenkam in huis hebt. De shampoo van Prioderm is verkrijgbaar bij de apotheek en drogist. Het fijne aan deze shampoo is dat hij ook gebruikt mag worden voor zwangere vrouwen.

Snap

Prioderm Dimeticon Lotion 

Met Prioderm Dimeticon Lotion ben jij binnen no-time van luizen af! Deze lotion doodt namelijk luizen en neten en heeft een inwerktijd van slechts 15 minuten. Deze lotion is te gebruiken voor kinderen vanaf 6 maanden en volwassenen. Het fijne is dat de lotion ook geschikt is voor zwangere vrouwen en voor vrouwen die borstvoeding geven. Je kunt Dimeticon Lotion van Prioderm verkrijgen bij de apotheek of drogist. 

Hopelijk ben jij na het lezen van dit artikel ook binnen no-time van luizen af! 

Wil jij meer weten over de producten van Prioderm? Of wil jij weten welk product jullie nodig hebben? Check het hier. 

4 jaar geleden

Was het maar zo simpel. Ondanks de lotiont moet je alsnog iedere dag kammen om alles eruit te krijgen gedurende 2 weken en na 10 dagen nogmaals de lotion. Het fijne is wel dat het alles dood, maar weinig werk......... dat vind ik absoluut niet.