Snap
  • Kind
  • Vooroordelen
  • Eersteblog
  • allergiekind
  • mama_sjors&lieke

Vooroordelen over een allergiekind

Die ik zelf HAD

Mijn allereerste blog. 

Ik weet niet eens of iemand dit gaat lezen, maar daar gaat het ook niet om. 

Hier komt ie:

Voor ik zelf kinderen had, had ik vooroordelen, herkenbaar  voor elke ouder denk ik...

Één van die vooroordelen ging over kinderen of misschien wel mensen in het algemeen met een (voedsel)allergie. Dat waren, dacht ik of misschien vond ik dat zelfs, "bepaald soort mensen". Mensen waarbij je dat van de buitenkant al kon zien. Van die aparte mensen, geitenwollensokken types, die geitenmelk drinken en alleen zelfgekweekte groente eten. Oh wat schaam ik me nu voor die onnozelheid. Punt 1 omdat die mensen wel echt goed bezig zijn met een zelfgekweekte groentetjes, niks voor mij daar niet van, ik ben niet zo goed met planten die gaan meestal snel dood, doordat ik ze vergeet water te geven...

En punt 2, je kan het niet aan de buitenkant zien, dat is het lastige...

Ik heb nu namelijk zelf een kind heb met een allergie, Sjors, hij heeft een vrij heftige vorm van koemelkallergie. Als hij melk binnen krijgt, krijgt hij niet een beetje last van zijn buik, nee, hij krijgt eerst last van zn mond, moet dan veel niezen, krijgt jeuk, uitslag, zwelt een beetje op en krijgt ademhalingsproblemen. Niet echt een pretje dus.

Maar je kan het niet aan hem zien als hij geen melk binnen krijgt, wat gelukkig ook niet vaak gebeurt.

Helemaal geen apart typje, gewoon een stoere jongen van 4! Die komende maandag voor het eerst maar school gaat! Dat vind ik dan wel weer spannender dan de gemiddelde ouder door die allergie, maar dat ligt meer aan mij dan Sjors!