Snap
  • Kind
  • kinderboek
  • #voorlezen
  • kinderboeken
  • boekentip

(Voor)lees tip! De wereld van Gonnie & vriendjes.

Voorlezen... Dat is al een heel fenomeen op zich bij ons thuis. Want hee, drie jongens met een eigen mening betekent drie verschillende wensenlijstjes op tafel.

Ik probeer boeken in huis te halen die voor alle drie de jongens leuk zijn. Of in ieder geval waar ze een poosje mee kunnen doen. De meeste boeken die we hebben zijn dan ook in gebruik door alle drie tegelijk. Wel zo praktisch, want ik ben niet zo van de 100 kinderboeken in één huis.

De oudste van 5 jaar vindt vooral het ontdekken van letters en kleine woordjes heel interessant. De middelste van 4 houdt er ontzettend van om een héle poos lekker tegen mama aan te kruipen. Zo’n ouderwets voorleesboek bijvoorbeeld, welke ook van mama is geweest... Genieten! De jongste van 1 vindt vooral herkenbaarheid interessant. Dieren, geluiden, spiek-gaatjes etc. Laat dat nou net zijn wat bij het volgende boek allemaal aan de orde komt.

Snap

Dingdong, post!! Je weet wel hoe dat gaat. Drie kinderen naar de deur, tegenwoordig wachten ze even totdat de postbezorger goed en wel weer een paar stappen richting de auto heeft gezet, waarom snappen ze overigens nog steeds niet helemaal, en openscheuren maar dat pakketje. Een nieuw boek waar we een kleine review over mochten schrijven van uitgeverij Gottmer en geschikt voor kids in de leeftijd van 0-5 jaar oud. Precies precies goed voor al onze drie tegelijk dus!

- De wereld van Gonnie & vriendjes –

- Olivier Dunrea -

Ontdek de wereld met Gonnie & Gijsje en heel veel andere vriendjes!

De jongens hebben weleens een klein Gonnie en Gijsje boek van de bieb geleend, maaar viel het me deze keer op dat het echt een groot prentenboek formaat is. Dikke & stevige pagina’s ook aanwezig. Zeker wel een plus! Grotere boeken zijn hier erg in trek, en de stevige pagina’s zijn Micah-proof (onze jongste van 1 ) .

Het is een aanwijs-boek. Iedere pagina heeft een ander thema. Vooral de jongste vindt dat erg interessant, want die heeft nog geen lang spanningsboog. Mama wijst iets aan en Micah zegt ‘idat?’ Woordjes zeggen vindt hij met zijn net 1 jaar nog wat moeilijk, maar de 2e pagina met allemaal dieren erop is een succes. Wat doet de geit? ‘Méééh’ , wat doet het kuiken? ‘Pieppiep’ .

Snap

Ezri vindt de doorkijkgaatjes waar het boek vol mee zit heel leuk. Hij pakt het er dan ook vaak zelf even bij. Hij verzint zelf allemaal dingen en dat vind ik het mooie van kids die spelen, open ended speelgoed is daar één voorbeeld van. Ook deze boeken, waar niet persé een verhaallijn in zit, kan de creativiteit van (mijn) kinderen echt opwekken! ‘Oh nee, jullie zijn allemaal je schoenen verloren! Kom dan gaan we ze snel zoeken!’ hoor ik vanuit ons bed.

Voor de oudste gebruik ik het boek om bepaalde woordjes te leren lezen. Heel makkelijk, want het plaatje staat ernaast. Meestal roept hij het woord al voordat hij het überhaupt gelezen heeft. Plaatje afdekken dus en de letters één voor één lezen... Pff wat doe je toch moeilijk mama!

Dit boekje kun je kopen via deze link.

We zouden het leuk vinden als jullie ons ook via Instagram volgen!:

https://www.instagram.com/_the.little.foxes_ 

Snap
4 jaar geleden

Superleuk boek, hier ook groot fan!!