Snap
  • Kind
  • peuter
  • cadeautjes
  • verlanglijstje
  • verjaardagswensen

Verlanglijstje van een peuter

Hoewel tijd samen het mooiste cadeau is, iets om uit te pakken is ook leuk.

De eerste verjaardag van een kind is vaak een grote mijlpaal in het leven van ouders, maar het échte spelen komt daarna pas. Wat vindt je kind leuk en waar is het aan toe? Is het bijvoorbeeld helemaal gek van poppen, dino’s of buiten spelen? Dan is een gericht cadeau, geschikt voor de peuterleeftijd, het ultieme  cadeau. Cadeautjes zijn natuurlijk heel persoonlijk, maar dit zijn wat dingen die op het verlanglijstje van hummel staan.

Tip: vind je een cadeau wat aan de dure kant? Leg met een aantal personen wat geld bij elkaar en verras de peuter met een groter, gezamenlijk cadeau.

Een Wobbel €99.-

Kinderen vermaken zich vaak het best met de meest simpele dingen. Een Wobbel is daar een goed voorbeeld van. Deze kromme plank zorgt voor oneindig veel mogelijkheden. Kinderen kunnen klauteren, klimmen en oefenen met balans. Perfect voor een klimgrage peuter.

Snap

Pizza 24 delig €9.99

Heeft de peuter al een speelkeuken? Dan is deze pizza van Ikea een leuke aanvulling. De peuter kan zelf kiezen wat er op de pizza komt en deze serveren aan de visite.

Snap

Treinbaan €29.95

De houten treinbaan van Ikea is bij ieder kind wel een succes. Banen bouwen, treinen laten rijden (en botsen) en heerlijk spelen op de grond. Ook zijn hier losse onderdelen beschikbaar om de baan uit te breiden.

Houten puzzel €23,31

Deze houten puzzel is leuk voor peuter én straks als kleuter. Je oefent hiermee de kleuren, het ruimtelijk inzicht en de volgorde van het alfabet.

Snap

Een vogelhuisje €16,95

Creatief bezig zijn met je peuter. Schilder samen dit vogelhuisje en hang deze in de tuin of op het balkon.

Snap

Een paraplu €10-18

Wat papa of mama heeft, wil de peuter vaak ook. Hoe leuk is het als je een eigen paraplu hebt, met poezen, waar je ook nog eens de regendruppels op kunt zien? De keuze is reuze.

Duplo €8 – 80

Duplo is tijdloos en hier in huis echt favoriet. Van jongs af aan kan er al prima met Duplo worden gespeeld en je zult het spel vanzelf zien ontwikkelen. Je hebt pakketten van kleine prijsjes, zoals babydieren of een brandweer en grote pakketten zoals een kermis, een huis of een treinbaan.

Een vlieger €10

Naar buiten als het waait was nog nooit zo leuk met deze vlieger. Maak buiten spelen op een winderige herfstdag leuk door samen te gaan vliegeren. Op een pleintje of op het strand. Ga voor deze meeuw, een regenboog of een ander dier. Simpel te besturen en veel pret in de wind.

Magnetisch visspel €25.-

Goed voor het oefenen van de concentratie, oog-handcoördinatie en kleuren. Een mooi houten visspel met vier hengels zorgt voor urenlang speelplezier. Je hebt ook nog een kartonnen versie of als spel met dobbelsteen.

Snap

Reuzenkwartet €6.99

Langzaam komt de mogelijkheid om samen een spel te spelen tot stand. Het begint bij plaatjes zoeken, letten op kleuren en oefenen met ‘om de beurt’. Dit kwartet van Dick Bruna is speelplezier voor de komende jaren.

Snap

Een museumjaarkaart €33.-

Geef je liever een uitje cadeau en zijn papa en mama ook van de musea? Dan is een museumjaarkaart voor kinderen een leuk idee. Vanaf 2 jaar verlenen de meeste musea namelijk niet meer gratis toegang.

Gepersonaliseerde memory €18

Bij de Hema kun je een memoryspel laten personaliseren met jouw eigen foto's. Zo hebben wij met 30 foto's van ons gezin en familie een memory laten maken. Zo maak je memory extra leuk!

Snap

Heb je zelf nog een leuke tip? Laat deze dan achter in een reactie onder dit artikel.