Snap
  • Kind
  • kanker
  • Mamavan2
  • #mamablogger
  • gezinvan4

Van kammen naar kaal

Blog #5

daar stond ik dan mijn eerste chemo achter de rug, ziek was ik daarvan misselijk, spugen , geen eetlust ik ging naar bed slapen dat was het beste medicijn. De volgende morgen hoorde ik de vogeltjes fluiten . Wauw wat kon ik daar van genieten , wat een heerlijk geluid was dat. En nog steeds als ik nu een vogeltje hoor fluiten geniet ik daar intens van. 

Inmiddels had ik een afspraak gepland bij de kapper om mijn haar eraf te laten scheren dit moment moest er een keer van komen, helaas eerder dan gepland mijn afspraak moest vervroegd worden , dit omdat mijn haar eerder los liet dan we hadden gepland. 

Hele plukken had ik in mijn hand, onder de douche , wanneer ik met mijn hand door me haar heen ging, als ik me in bed om wilde draaien. Ik had al een speciaal mutsje op in bed omdat het enorm jeukte toen mijn haar los liet. Ik besloot dan ook zelf de afspraak voor de kapper te vervroegen , ik zag er heel erg tegen op om naar die afspraak te gaan maar dit, dit was ook niks, dit deed nog veel meer verdriet dan dat ik kaal zou zijn. 

De dag van de afspraak mijn tante en nichtjes gingen mee zij heeft zoiets bijzonders gedaan zij vertelde mij dat zij tegelijkertijd met mij kaal zou gaan. En zei was niet eens ziek! hoe bijzonder is dat!

Ze begonnen bij mij daar kwam de tondeuse aan hij werd aangezet en ik hoorde het geluid bewust niet voor een spiegel gaan zitten, ik zou dat achteraf wel zien. 

ik hoorde het geluid van de tondeuse en ik voelde hoe mijn haar er af geschoren werd ik vond het heftig het was klaar. Ik liep naar de spiegel toe en daar kwamen de tranen, het werd ineens zo echt he 

nu zouden de mensen buiten ook een oordeel hebben, dat hebben mensen nou eenmaal en eerlijk is eerlijk je ziet het gewoon aan de persoon als het haar eraf is. Mijn kindjes zouden mij kaal gaan zien en dat vond ik in het begin misschien nog wel het moeilijkste. 

Als eerst ging ik bij mijn oma langs ik had mijn mutsje op de deur ging open en daar stond ze dan; mijn lieve omaatje , mijn beste maatje daar stond ze dan, ik kon de tranen in haar ogen zien en ook in die van mij. We liepen naar binnen en gingen rustig zitten ik kreeg wat te drinken en toen ik er klaar voor was deed ik mijn mutsje af. daar zat ik zat recht tegenover mijn oma haar ogen keken recht in die van mij en ze zei; Je bent nog net zo prachtig als toen je haar erop zat weet je wat het is zei ze, je ogen die veranderen niks met of zonder haar. Je bent en blijft mooi. 

Inmiddels waren we al een aantal chemo's verder iedere keer mocht er iemand anders mee om het toch nog een beetje gezellig te maken voor zo ver dat kan. Me moeder , vader, broer, man, vriendinnen gingen om beurten mee zodat ik er nooit alleen zou zitten, we speelde scrabbel en verzonnen de beste woorden daar was nou eenmaal de tijd voor toen ik daar rustig zat te wachten en mijn chemo toegediend werd. En als ik klaar was met de chemo dan ging ik weer naar huis kon mijn lichaam aansterken tot de volgende chemo. 

in mijn volgende blog deed de chemo zijn werk?

Liefs -X Shannon