Snap
  • Kind
  • speelgoed
  • tweedehands
  • duurzamekeuzes
  • tweedehandsspeelgoed

Tweedehands speelgoed?

- waarom ik niet kies voor nieuwe spullen -

Sinds een paar jaar krijgen onze kinderen met hun verjaardag of Sinterklaas tweedehands speelgoed. Kiezen voor tweedehands speelgoed is niet erg moeilijk. Er is zoveel speelgoed in omloop, dus mooi tweedehands speelgoed vinden gaat eigenlijk best eenvoudig. Zowel wij, als onze kinderen zijn het heel normaal gaan vinden.

Keuze voor tweedehands speelgoed heeft een veel kleinere impact, omdat er geen nieuwe grondstoffen en productie nodig is. Zeker als je kiest voor een lokale verkoper, is de impact van het transport veel kleiner. Tweedehands speelgoed heeft ook geen (plastic) verpakking. En bovendien bespaar je jezelf een hoop geld door te kiezen voor tweedehands speelgoed. 

Gun ik mijn kinderen geen nieuw blinkend speelgoed? Ik hoef het toch zeker niet voor het geld te laten?

Snap

Gun ik mijn kinderen geen nieuw blinkend speelgoed? Ik hoef het toch zeker niet voor het geld te laten? Dat soort commentaar hoor ik wel. Maar ik gun mijn kinderen vooral een eerlijke en schone wereld, ook in de toekomst. En door rekening te houden met de impact van speelgoed waar ze nu mee spelen, draag ik bij aan die gezonde toekomst.

Onze middelste zoon is een echte kleuter. Hij zuigt informatie op als een sponsje en heeft overal interesse in. De tiptoi boeken en deze globe op dit moment zijn favoriet speelgoed. Dit speelgoed is allemaal tweedehands gevonden. Een zoekopdracht op Marktplaats werkt meestal super goed. Een tweede tiptoi pen vond ik in de Kringloop voor een prikkie. Zo kan de jongste tegelijk in een ander boek kijken.🤩

🎁

Wat is jouw laatste favoriete tweedehand aankoop?

3 jaar geleden

Mascha, helemaal mee eens! Ik ben een paar weken geleden een online kringloopwinkel gestart voor tweedehands speelgoed. https://www.samenduurzaam.nl , 50% van de winst gaan we daarbij investeren in de aanplant van bomen en opwekking van duurzame energie:) Zo hopen we helemaal een steentje bij te dragen.