Snap
  • Kind
  • #momlife
  • #crowdfunding
  • #afwijking
  • #hersenafwijking
  • #bakfiets

Tranen en zo'n warm gevoel...

Mijn zusje deed zoiets liefs voor Lux

Om mijn tweede blog met zoiets te komen was eigenlijk niet de bedoeling. Maar mijn lieve zusje en trotse tante van onze meiden heeft zoiets liefs gedaan.

Zo ontroerd en zo'n warm gevoel van binnen krijg ik van ieders persoonlijke reactie hierop.

Mijn zusje is namelijk een crowdfunding gestart voor Lux!Belachelijk idee vonden mijn man en ik het, er zijn zoveel mooiere en betere initiatieven. Mensen die het veel harder nodig hebben dan wij. Is dit voor ons zo belangrijk? Dan maar een jaar niet op de fiets. Desondanks deed ze het natuurlijk toch, want er zijn genoeg mensen om ons heen die het ons gunnen om deze zomer te kunnen fietsen met onze meiden, aldus mijn zusje.

Even in het kort: Lux heeft door de diverse hersenafwijkingen een flinke ontwikkelingsachterstand. Wat deze afwijkingen precies inhouden is nog onbekend. Wat dit voor haar toekomst betekent weten we dus ook nog niet. Lux houdt van het buiten zijn, ze kan hier enorm van genieten. Door mijn bekkenklachten is wandelen pijnlijk voor mij, waardoor we dit zelfs inmiddels onbewust beperken. En omdat Lux niet goed kan zitten en hier de kracht ook niet voor heeft, is fietsen niet mogelijk omdat een fietsstoeltje onvoldoende steun geeft.

Hierdoor is er gekeken naar andere opties. De beste en veiligste optie is een bakfiets. Helaas worden deze niet vergoed. En naast een bakfiets moet er ook een speciaal stoeltje in komen en een plekje gebouwd worden in de tuin om de fiets te stallen. Zo'n simpel iets, lekker buiten fietsen als gezinnetje. Genieten van de kleine dingen om ons heen, langs de weides fietsen, diertjes kijken. Dat gunnen wij onze meiden ook!

Via Instagram en Facebook werd het bericht al verspreid en het gaf zoveel hartverwarmende reacties. Tranen in mijn ogen voor iedere persoonlijk reactie, voor ieder gedeeld bericht en voor iedere donatie. Geroerd door alle liefde! Hoe mooi kan social media dus zijn.

Willen jullie ons helpen deze link te verspreiden? Misschien wel een kleine donatie te plaatsen (want echt waar, alle kleine beetjes helpen).

Link: https://getfunded.nl/campagne/6011-bakfiets-voor-mijn-lieve-nichtje?fbclid=IwAR361N4Sg2WodKWQg-fcR_k50qmDNGaVipkUoaTagkqurUJT0KWNqxFVwiI

Heel veel liefs,Lieke 

5 jaar geleden

Hi! Lief van je. We zijn ook dolgelukkig ? inmiddels hebben we idd een elektrische, en al enkele tochtjes gemaakt ?

5 jaar geleden

Wat lief van je zus! Fijn dat het doel behaald is en jullie van de zomer lekker kunnen gaan fietsen. Ik zou je wel aanraden een bakfiets met elektrische ondersteuning te kopen. Zonder ondersteuning is best wel zwaar.

5 jaar geleden

Hoi Karlijn, Dat klopt via de WMO hebben we nu eerste aanvragen liggen, maar het eerste gesprek moet nog plaatsvinden. Daarnaast al veel ouders gesproken Inc allerlei gemeentes met kinderen die een bakfiets nodig hebben, maar niet kregen. Met geluk (deels) wel de aangepaste stoel voor erin. Wij hebben 2 auto’s voor het werk nodig dus het is geen noodzaak voor ons betreft vervoer. Voor ons en vooral Lux haar buitenmomentjes natuurlijk wel heel belangrijk. Maar de vraag is of een failliete gemeente dat ook zo belangrijk vindt ?

5 jaar geleden

Heb je al contact gehad met iemand van de gemeente waar je woont? In de gemeente waar ik werk kan er via de gemeente (wmo) een bakfiets gefinancierd worden maar dat is dan in bruikleen.