Snap
  • Kind
  • zelfstandigheid
  • 14jaar
  • #puber
  • Corona
  • puberenonlineles

School tijdens Coronatijd

Toen in maart onze Minister President bekend maakte dat de scholen dicht zouden gaan schrok ik wel een beetje. Met een puber in huis die vanuit zijn eigen omgeving zou gaan moeten leren, huiswerk zou moeten maken en ook nog online lessen zou moeten gaan volgen schoot ik toch wel in de stress. Zou ik hele dagen achter hem aan moeten om hem te motiveren om iets te gaan, zouden zijn cijfers niet gaan zakken door weinig instructie? Gelukkig zit hij op een school waar zelfstandig werken een pré is en kon hij direct aan de slag met de studiewijzer. Vanaf het begin pikte hij het fantastisch op en dit is alleen maar gegroeid. Hij is serieuzer met school bezig dan op school en zijn cijfers zijn beter dan ze op school waren. De dagen plant hij in om de online lessen heen dus op sommige dagen kan hij zelfs uit slapen. Het doet hem goed, hij ziet er weer fitter uit en is meer ontspannen. De scholen gaan dinsdag open maar door onze risicofactoren mag hij thuisblijven en doorgaan zoals nu. Als hij zo doorgaat dan wacht 3 MAVO en kan hij hopelijk 1 september ook weer beginnen. Natuurlijk realiseer ik me dat het niet voor iedereen is weggelegd, dat er kinderen en ouders zijn met andere ervaringen maar ik ben enorm trots hoe mijn zoon het heeft opgepikt. Aan het einde van de rit heb ik nu meer rust dan de dagen dat hij gewoon nog fysiek les op school had. Zo heeft voor mij deze periode ook voordelen