Snap
  • Kind
  • voorlezen
  • prentenboeken
  • gottmerkinderboeken
  • gonnieenvriendjes
  • Gonnieengijsje

Samen boekjes lezen

Bij onze Lot is samen lezen al van kleins af aan echt favoriet. Inmiddels hebben we thuis een halve bibliotheek. Helemaal niet erg, want zo kan ik de boekjes die ze in de krat op haar kamer heeft liggen nog eens afwisselen. Toch zijn er een aantal boekjes die er standaard in liggen en ik niet mag wisselen.

Bij ons is het voorlezen vaste prik voordat Lot naar bed gaat. Boekje(s) uitzoeken en lekker in haar bed lezen. Soms hebben we een boekje al zo vaak gelezen dat ze deze aan mij kan ‘voorlezen.’ Of ik hoor haar nog vertellen tegen haar knuffels over het boekje, wanneer ik haar een welterusten-kus heb gegeven. 

Snap
Snap

Wij werden gevraagd om het nieuwe boek van ‘De wereld van Gonnie & vriendjes’ te reviewen en meteen was ik enthousiast. Lezen doen we namelijk zo graag! Het is natuurlijk ontzettend goed voor de ontwikkeling. Kinderen breiden enorm hun woordenschat uit en is natuurlijk een fijn momentje samen. Altijd voor het slapen gaan en ook regelmatig overdag als rustmomentje lezen wij voor. Gonnie & vriendjes kennen we (natuurlijk) al, maar dit mooie prentenboek hadden we nog niet in de kast. De wereld van Gonnie & vriendjes gaat over alle lieve vriendjes van Gonnie. Het is een mooi, groot jubileumboek omdat Gonnie & vriendjes 15 jaar bestaat! In al deze jaren heeft Gonnie er heel wat lieve vriendjes bijgekregen. In dit boek staan ooo echt alle vriendjes. Het boek heeft een mooie 3D omslag en de dikke kartonnen bladzijden hebben doorkijkjes. 

Snap
Snap

Lot is een heel talig meisje met een behoorlijke woordenschat. De herkenning van de plaatjes, de dieren, namen van alles gansjes en seizoenen in dit boek is zo leuk! Het boekje is ook prima voor te lezen qua tijd. Geen urenlange voorleessessies om 19.00 uur, maar daarna lekker slapen. En nadat ik het boek al een keer voorgelezen heb, kan Lot zelf al de invulling geven als ze de plaatjes ziet en de tekst hoort, echt leuk! De verhalen liggen ook precies in de beleveniswereld van peuters.  

Sep had eigenlijk nooit geduld om boekjes te lezen. Hij is meer een echte ontdekker en zit geen seconde stil. Toch lukt het om eventjes naar dit boekje te kijken. Hij herkent wat dieren en maakt de geluidjes... zo lief! Het is ook gewoon even een gezellig momentje samen. 

Snap

Snap

Wanneer zijn jullie begonnen met voorlezen en wat is jullie favoriete prentenboek? 

Wil jij dit boekje nou ook voor je kindjes kopen? Dat kan via deze link. Veel leesplezier! 

Liefs, Marinka.

4 jaar geleden

Wat leuk! Wij lezen ook altijd voor het slapen gaan. Josh z’n favo is nu een gepersonaliseerd boek over hijskranen enz. maar het boekje over de uil die z’n mama kwijt is, vindt hij ook leuk. Josh weet ook al precies hoe de verhaaltjes gaan, zo leuk!